Eiran aikuislukiossa ajankohta ei ole ongelma. Voit aloittaa opiskelun heti kun siltä tuntuu.

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa niin lukion  ja peruskoulun päättötodistukset kuin opiskella eri aineita arvosanoja korottaen tai omaksi iloksesi. Kun haluat vahvistaa englanninkielentaitoasi, hae kaksikieliseen High School -ohjelmaan tai osallistu lukio-opintojen aikana kaksikielisille kursseille.

 Tutustu alta eri opiskeluvaihtoehtoihin ja tee vuoden paras päätös!

Ilmoittaudu lukioon

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opinnot päätoimisena lukio-opiskelijana tai joustavasti töiden tai ammattimaisen harrastuksen ohella. Voit jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun ja myös opiskella yksittäisiä aineita ja kursseja oman mielenkiintosi mukaan aineopiskelijana. Koko lukion voi suorittaa myös verkossa tai verkko- ja lähiopetusta yhdistäen.

Voit opiskella lukiossa kun olet täyttänyt 18 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun. Yläikärajaa ei ole, eikä todistuksen keskiarvo vaikuta opiskelijavalintaan. Jos olet alle 18-vuotias, ja tarvitset lukiopaikkaa erityisestä syystä, ota yhteys suoraan opinto-ohjaajaan.

Lukiossa voit opiskella joustavasti monin eri tavoin. Voit valita osallistutko tunneille päivällä tai illalla, voit opiskella etänä verkossa vaikka keskellä yötä, jos se sopii parhaiten tai voit koota itsellesi sopivan yhdistelmän eri tavalla suoritettavia kursseja ajantarpeesi mukaan. Voit useilla kursseilla edetä osaamisesi ja motivaatiosi edellyttämällä vauhdilla osallistumalla omaan tahtiin -kursseille tai suorittamalla kerralla useamman eri aineen kursseja työpajakursseilla. Jos siis sinulla on perhettä, käyt töissä tai vaikkapa urheilet, Eirasta löydät ajankäyttöösi sopivat kurssiyhdistelmät ja oppimismenetelmät tavoitteesi saavuttamiseksi. Lue lisää eri opiskelumuodoista

Meillä opiskelijaksi voit ilmoittautua läpi vuoden. Täytä ilmoittautumislomake eira.fi/lukioon -sivulla.

Lue lisää lukio-opiskelusta  /  Lue lisää aineopiskelusta / Lue lisää verkko- ja etäopiskelusta

Ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi 

Ilmoittaudu aineopiskelijaksi 

Study at Eira High School

Check our How to Apply page for details.
Questions? Call 044 255 7473

The Eira High School-program is a bilingual program leading to the Finnish High School Leaving Certificate, (lukion päättötodistus). Studies are both in English and in Finnish. Studies take three to four years depending on the student’s starting level of Finnish language. Students can choose either Finnish or English as the target language of their studies. At least 25% of the program must be completed in the target language. Students who complete the program will receive a Bilingual Leaving Certificate. Read more

How to Apply/Fill in the online Application Form 

Opiskele lukio verkossa

Eiran aikuislukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän etäopiskeluna verkossa. Voit opiskella meillä joko tutkintotavoitteisena opiskelijana tai täydentää opintoja yksittäisillä aineopinnoilla. Kaikki kurssit opiskellaan Moodle-verkkoympäristössä, joten voit opiskella omassa aikataulussasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan samoin kuin lukion opiskelijaksi. Lue lisää verkko-opiskelusta

Ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi

Ilmoittaudu aineopiskelijaksi

Hae opiskelemaan peruskouluun

Eiran aikuislukio tarjoaa peruskouluopetusta aikuisille. Koulussamme opiskelee vuosittain noin 250-350 perusasteen opiskelijaa - osa suorittamassa loppuun kesken jääneitä opintojaan, osa aloittaen peruskoulun alusta. Opiskelijat, jotka eivät puhu suomea lainkaan tai riittävästi opiskellakseen, aloittavat peruskoulun valmistavalla opetuksella. 

Eiran aikuislukion aikuisten peruskoulu on suunnattu 17-25 -vuotiaille maahanmuuttajille ja se sopii vahvan suomenkielen opintojen vuoksi erinomaisesti myös juuri maahan tulleille vieraskielisille. Otamme opiskelemaan myös yli 25-vuotiaita paikkatilanteesta riippuen. 

Peruskoulussa voi opiskella myös aineopiskelijana vain yhtä ainetta. Tarjoamme erityisesti suomen kielen kursseja aineopiskelijoille. Suomen kielen kurssit sopivat hyvin nopeasti edistyville opiskelijoille ja kursseja on tarjolla myös työssäkäyville ilta-aikaan.

Peruskouluun ja suomen kursseille voi hakea jatkuvalla haulla vuoden ympäri. Kutsumme valittuja hakijoita tasotesteihin kuusi kertaa vuodessa ja opinnot voi aloittaa opintojaksojen vaihtuessa, jos kursseilla on tilaa.

Lue lisää ja hae eira.fi/peruskouluun.

Hae peruskouluun 

Opiskele suomea

Eiran aikuislukiossa voit opiskella suomen kieltä tehokkaasti ja monipuolisesti kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä. Kursseja on laajalti alkeistasolta A0 tasolle B1.2 asti. Voit hakea suomen kielen kursseille milloin vain vuoden aikana. Kursseille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa.

Suomen kielen kursseilla opiskelu on maksullista. Lukuvuosimaksu lukuvuodelle 2020-21 on 150€. Lukuvuosimaksu kattaa kaikki lukuvuoden aikana suoritetut opinnot Eiran aikuislukiossa.

Hakemusten perusteella valitut opiskelijat osallistuvat tasotestiin osallistuakseen oikeantasoiselle kurssille. Tasotestejä järjestetään kuusi kertaa vuodessa. Lukuvuosi Eiran aikuislukiossa on jaettu viiteen opintojaksoon ja opinnot voi aloittaa aina uuden jakson vaihtuessa, jos kursseilla on tilaa. 

Lue lisää suomen kielen opiskelustaRead more  

Hae opiskelemaan suomea

Hae lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) hakuaika 23.2.-23.3.2021

Seuraa www-sivujamme www.eira.fi/luva , seuraava hakuaika 23.2.-23.3.2021

Lukioon valmistava koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille lukio-opintoihin aikoville maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

LUVAssa hankit hyvät taidot lukio- ja jatko-opintoja varten. Vuoden aikana vahvistetaan lukiossa tärkeitä opiskelutaitoja ja syvennetään osaamista erityisesti lukion keskeisimmissä aineissa. LUVAn opettajat ovat lukion aineenopettajia, ja LUVAn aikana saat hyvän käsityksen lukio-opinnoista. Voit  myös vuoden aikana jo kokeilla tai suorittaa lukiokursseja.  

LUVAan haetaan Opintopolku.fi -palvelun kautta.  

Osallistu LUVA-INFOON ke 10.2. klo 15.45-16.30. Liity infoon www.eira.fi/luvainfo

Lue lisää LUVAsta

Hae opiskelemaan Eiran LUVAan

Kaksoistutkinto

Eiran aikuislukio tarjoaa ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden kahden tutkinnon (ns. ammattilukio) samanaikaiseen suorittamiseen. Kaksoistutkinnoissa yhteistyötahojamme ovat Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos, Helsingin konservatorio ja Ravintolakoulu Perho. Yksittäisiä opiskelijoita on myös muista ammatillisista oppilaitoksista.

Lue lisää / Kysy lisää opinto-ohjaajilta sähköpostilla

Ammattimaisesti harrastavat ja urheilijat - Urhea

Eiran aikuislukion joustavia, henkilökohtaisesti räätälöityjä opinto-ohjelmia voivat hyödyntää niin huippu-urheilijat (Urhea-opiskelijat) kuin monet muutkin ammattimaisesti harrastavat, esimerkiksi muusikot ja tanssijat.

Lue lisää / kysy lisää opinto-ohjaajilta sähköpostilla  

SAT-valmennuskurssit 15.2.-13.4.2021

Eiran aikuislukiossa voit kerrata ja harjoitella SAT-kokeisiin SAT Preparation -kursseilla. Valmennuskursseilla opiskellaan englantia ja matematiikkaa. 

Kursseille ilmoittutuvat ovat Eiran aikuislukion aineopiskelijoita. Opiskelu on maksullista. Aineopiskelumaksu on 100€/lukuvuosi tai 80€/kurssi. Seuraa sivuiltamme kurssiaikoja.

Seuraava Eiran aikuislukion SAT Preparation -valmennus tähtää 8.5. järjestettävään SAT-kokeeseen. Valmennuskurssit ovat 15.2-13.4.2021. Ilmoittautuminen on meneillään.

Lue lisää

Ilmoittaudu aineopiskelijaksi

Aina on hyvä hetki aloittaa opiskelu!