Tarkista ennen ilmoittautumista, että  

  • täytät Eiran aikuislukion ilmoittautumiskriteerit LINKKI YO-tutkinnon korotus & täydennys  
  • olet maksanut lukuvuoden aineopiskelumaksun. 

Yleisinfo

Ilmoittautuminen alkaa rehtorin yleisinfolla loka- ja huhtikuussa, josta saa lisätiedot yo-kokeisiin ilmoittautumisesta. Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan sähköisesti Wilmassa. Ilmoittautumisesta vastaa yo-opintosihteeri. Saat häneltä vahvistusviestin kun ilmoittautumisesi on vahvistettu Eiran aikuislukiossa. 

Abi-info

Juuri ennen ylioppilaskirjoitusten alkamista pidetään abi-info, jossa kokeisiin ilmoittautuneille kerrotaan yo-kokeiden käytännön järjestelyistä. Sekä yleisinfo että abi-info ovat pakollisia yo-kokeisiin osallistujille. 

Sähköiseen yo-kokeeseen valmistautuminen

Kaikki ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat voivat harjoitella oman koneensa boottausta Abitti-järjestelmään Laivurinkadun Abitti-pisteessä, osallistumalla Abitti-bootcampeihin ja tarvittaessa käydä hakemassa apua it-pajasta (kts. Kurssi- ja opintojaksotarjotin). Jokaisen on tuotava oma kannettava tietokone sekä tarvittavat oheislaitteet ylioppilaskirjoituksiin sekä noudatettava muita koulun sääntöjä.  

Ylioppilaskirjoitusten tärkeät päivämäärät: 

Todistuksen hyväksyttyjen kokeiden suorittamisesta saa toimistosta kevään/syksyn ylioppilasjuhlien jälkeen. 

Korotetut ja täydennetyt arvosanat siirtyvät automaattisesti kevään korkea-asteen yhteishaun hakukohteisiin ja ne huomioidaan todistusvalinnassa.