Tukikurssit ja –ohjelmat

Tukikursseilla voit kerrata oppiaineen tietoja ja harjoitella opiskelutaitoja. Löydät tukikurssit lukion kurssitarjottimesta: jokaisen jakson kohdalta otsikon ”Erityiskurssit” alta tai tarjottimen lopusta kurssikiertojen yhteydestä. Kurssitarjotin löytyy lukion kotisivuilta eira.fi/lukio.

Kert-kurssit

Useissa oppiaineissa järjestetään rauhallisesti eteneviä kursseja. Aineen ensimmäisillä kert1- kursseilla ja reaalin kert-kursseilla on opetusta neljänä päivänä viikossa (ma – to) ja saat niistä kaksi kurssisuoritusta: aineen johdantokurssin ja yhden pakollisen kurssin (esim. RUB11kert = RUB0 ja RUB11). Muilla kert-kursseilla opetusta on kolmena päivänä viikossa. Tunneilla tehdään enemmän harjoituksia kuin tavallisilla kursseilla. Oppisisällön lisäksi harjoitellaan erilaisia opiskelutekniikoita ja –taitoja.

Kursseille ilmoittaudutaan tavalliseen tapaan Wilmassa. Voit keskustella kert-kurssien suorittamisesta omaopon ja/tai lukion erityisopettajan kanssa.

Matematiikan laskupaja / matematiikan omaan tahtiin –opiskelu

Matematiikan laskupaja, jonne on aiempina vuosina voinut mennä tekemään matematiikan kotitehtäviä, yhdistetään lukuvuonna 2016 - 2017 matematiikan omaan tahtiin -opiskelun (entiseltä nimeltään kurssiton opiskelu) kurssien yhteyteen.

Voit mennä omaan tahtiin -opiskelun tunneille (merkitty tarjottimeen tähdellä, esim. MAB1- 6* ja alla lukee LaskuP) harjoittelemaan matematiikan perusasioita ohjatusti. Voit tehdä vaikka omia kotitehtäviä. Jos tarvitset läksyapua, sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan voit tulla suoraan tunnille. Ota mukaan oppikirja ja työvälineet.

Matematiikan tukiohjelma

Matematiikan tukiohjelma on tarkoitettu opiskelijalle, jolla on vaikeuksia matematiikan kurssien suorittamisessa. Ohjelmassa opiskellaan lukuvuoden aikana kaikki lukion lyhyen matematiikan kurssit (MAB1 – MAB6) pienehkössä ryhmässä. Opiskelu aloitetaan perusasioiden kertauksella, ja tunneilla keskitytään kurssien keskeisiin asioihin. Ohjelmaan sitoudutaan koko lukuvuodeksi. On tärkeää olla paikalla kaikilla oppitunneilla ja tehdä annetut kotitehtävät.

Lukuvuonna 2016 – 2017 tukiohjelma alkaa 2. jaksossa. Ohjelmaan on ilmoittautunut opiskelijoita jo edellisenä lukuvuonna, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella vielä 1. jakson aikana lukion erityisopettajalta tai opinto-ohjaajalta. Ryhmään ei voida ottaa uusia opiskelijoita kesken lukuvuoden.