Siirtymäohje uuteen opetussuunnitelmaan

Uudet, opintonsa aloittavat opiskelijat opiskelevat uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Vanhat, jo opinnoissaan edenneet opiskelijat voivat valita suorittavatko opintonsa loppuun vanhan vai uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Lukuvuonna 2016 - 17 opetus järjestetään pääsääntöisesti noudattaen uuden opetussuunnitelman mukaista kurssinumerointia. Katso taulukosta kurssien vastaavuudet, jotta osaat ilmoittautua oikealle kurssille.

Vanhan opetussuunnitelman mukaisia kursseja tarjotaan jonkun verran lähiopetuksessa mikäli vastaavuutta uudesta opsista ei löydy; ne on merkitty kirjaimella w. Tässä pitää olla tarkkana, koska esimerkiksi vanhaa MAB6w kurssia järjestetään vain jaksoissa 1-2, minkä jälkeen sen suorittaminen on mahdollista ainoastaan verkkokurssina tai omaan tahtiin – opiskelun yhteydessä.

Ole tarkkana että et sekoita kursseja keskenään: esimerkiksi MAB6 ja MAB6w ovat eri kursseja. Asian helpottamiseksi kurssitarjottimen (eira.fi/lukio) loppuun on laitettu ainekohtaiset kurssikierrot ja vastaavuudet. Wilman kurssitarjottimessa vanhan opintosuunnitelman mukaiset kurssit on merkitty myös w-kirjaimella (esim. äidinkielin kurssi ÄI5w).

Suosittelemme siirtymään uuden opetussuunnitelman mukaiseen opiskeluun ellet ole suorittamassa jo aivan viimeisiä opintoja.

Ohje kurssien valintaan

Wilman kurssitarjottimessa on uuden kurssikoodin jäljessä myös vanha koodi, mikä helpottaa oikean kurssin valitsemista.

Jos etenet UUDEN opetussuunnitelman mukaan, valitse kurssit ensimmäisen, ilman w-merkintaa olevan koodin mukaan (esim. äidinkielen kurssi neljä = ÄI04.1 (ÄI3w) )

Jos jatkat tutkinnon loppuun VANHAN opetussuunnitelman mukaisesti, valitse kurssit w-koodin mukaan (esim. äidinkielen kurssi kolme = ÄI04.1 (ÄI3w) tai matematiikan kurssi MAB6w.1)