OPISKELU AINEOPISKELIJANA

Aineopiskelija opiskelee yksittäsiä aineita tai kursseja aikuislukiossa. Aineopiskelijoita ovat myös toisen lukion tai ammattikoulun tutkinto-opiskelijat sekä lukion oppimäärän/ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat.

Lukuvuosikohtainen aineopiskelumaksu on 100 euroa. Toisessa koulussa kirjoilla olevilta opiskelijoilta aineopiskelumaksu on 150 euroa. Ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat joutuvat maksamaan aineopiskelumaksun lisäksi ylioppilaskirjoituksiin liittyvät maksut.

Aineopiskelijat eivät ole oikeutettuja erityisjärjestelyihin kokeissa eivätkä ylioppilaskirjoituksissa.

Ohjauspalvelut aineopiskelijalle

Aineopiskelijoille on tarjolla aineopiskelijoiden infot. Infoissa saat opinto-ohjaajalta tietoa aineopiskeluun liittyvistä asioista. Aineopiskelijoille ei ole tarjolla yksilöohjausta*) - jos sinulla on opintoihin liittyviä kysymyksiä, niin olet tervetullut aineopiskelijoiden infoihin!

Aineopiskelijoiden infotilaisuuksista tiedotetaan koulun kalenterissa, infotv:ssä, somekanavilla sekä Lukuvuosi 2018-19 -sivulla.

*)poikkeuksena ovat Eiran aikuislukiosta valmistuneet aineopiskelijat.

Aineopiskelijan ilmoittautuminen kursseille

Aineopiskelijalla on käytettävissään koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on kuitenkin porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat ensin.

JAKSO AMMATTIKOULULAISET + KUUROT OPISKELIJAT LUKIO AINEOPISKELIJAT ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY
1 9.8. 11.8. 17.8. 24.8.
2 26.9. 28.9. 2.10. 11.10.
3 21.11. 23.11. 27.11. 6.12.
4 11.1. 15.1. 22.1. 7.2.
5 20.3. 22.3. 26.3. 9.4.

Aineopiskelijaksi toisesta oppilaitoksesta

Jos opiskelija on Eiran aikuislukiossa suorittamassa kursseja, jotka on tarkoitus hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa suoritettavaan tutkintoon, asiasta on sovittava etukäteen oman oppilaitoksen edustajien kanssa. Kurssiaikataulut ja arvioinnin toteuttamiset tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulutun mukaisesti.

Ylioppilastutkinnon täydentäminen tai arvosanan korottaminen

Jos opiskelija haluaa korottaa tai täydentää ylioppilastutkintoa, on ensisijaisesti otettava yhteyttä siihen oppilaitokseen, josta on valmistunut ylioppilaaksi. Jos tutkintoa korottaa tai täydentää Eiran aikuislukiossa, edellytämme, että opiskelija suorittaa meillä neljä (4) valtakunnallista syventävää tai pakollista kurssia (kurssit tulee olla tehtynä ennen kirjoituksiin menemistä).

Opiskelijaksi ilmoittautuessa on toimitettava kaikki todistukset aikaisemmista ylioppilaskirjoituksista koulun toimistoon. Perehdy etukäteen ylioppilastutkintolautakunnan ohjeisiin yo-tutkinnon täydentämisestä sekä korottamisesta ylioppilaslautakunnan sivuilla www.ylioppilastutkinto.fi.

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen alkaa rehtorin infolla (infot loka- ja huhtikuussa). Aineopiskeluinfoissa saat tietoa myös ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisista. Aineopiskelijoiden ilmoittautuminen tapahtuu yo-opintosihteerin luona (ajanvaraus koulun www-sivujen kautta).

Lukion päättötodistuksen korottaminen ja täydentäminen

Jos olet aikeissa korottaa lukion päättötodistusta, ilmoita asiasta opiskelijaksi ilmoittautuessasi koulun toimistoon. Toimistosta saa ohjeet korotus- ja täydennyssuunnitelmaan. Suunnitelma tulee tarkistuttaa opinto-ohjaajalla aineopiskeluinfossa. Suunnitelman tekemistä varten tulee olla mukana kopio lukion päättötodistuksesta.

Kun täydennys- tai korotusohjelma on valmis, varataan aika opinto-ohjaajalle todistuksen tilaamista varten. Tätä varten opinto-ohjaajilta on koulun kotisivuilta varattavissa palvelu "lukion päättötodistuksen korotustodistuksen tilaaminen (aineopiskelijat)". Opinto-ohjaajan tapaamisessa tulee olla mukana korotus- tai täydennysohjelma, alkuperäinen lukion päättötodistus sekä viimeisin jaksotodistus. Tärkeää on huomata, että joihinkin oppilaitoksiin tarvitaan korotetut arvosanat jo hakuaikana.

Olisi toivottavaa, että korotukset olisi suoritettuna 4. jakson päättyessä. Mikäli korotukseen vaadittavat kurssit valmistuvat vasta 5. jakson lopussa, nouda palautepäivänä opettajilta tekemäsi kokeet ja tule tilaamaan korotustodistus 5. jakson palautepäivänä opinto-ohjaajalta. Palautepäivänä opinto-ohjaajalle ei tarvitse varata aikaa ennakkoon. Todistuksia ei kirjoiteta kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen.