OPISKELU AINEOPISKELIJANA

Aineopiskelija opiskelee yksittäisiä aineita tai kursseja aikuislukiossa. Aineopiskelijoita ovat myös toisen lukion tai ammattikoulun tutkinto-opiskelijat sekä lukion oppimäärän/ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat. Lukuvuosikohtainen aineopiskelumaksu on 100 euroa. Toisessa koulussa kirjoilla olevilta opiskelijoilta aineopiskelumaksu on 150 euroa. Ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat joutuvat maksamaan aineopiskelumaksun lisäksi ylioppilaskirjoituksiin liittyvät maksut. Aineopiskelijat eivät ole oikeutettuja erityisjärjestelyihin kokeissa eivätkä ylioppilaskirjoituksissa.

Ohjauspalvelut aineopiskelijalle

Aineopiskelijoille on tarjolla aineopiskelijoiden infot. Infoissa saat opinto-ohjaajalta tietoa aineopiskeluun liittyvistä asioista. Aineopiskelijoille ei ole tarjolla yksilöohjausta* - jos sinulla on opintoihin liittyviä kysymyksiä, niin olet tervetullut aineopiskelijoiden infoihin!

*poikkeuksena ovat Eiran aikuislukiosta valmistuneet aineopiskelijat.

Aineopiskelijan infotilaisuudet syksyllä 2017

 Pvm Klo Paikka
to 10.8. 15-16.30 L106
ma 14.8.  16.15-17.45 L106 
ti 22.8. 15.30-17 L106
ke 30.8. 16-17.30 L106
ke 20.9. 15.30-17 L405
ti 24.10. 15.30-17 L405

Aineopiskelijan ilmoittautuminen kursseille

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissäsi koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat ensin.

JAKSO AMMATTIKOULULAISET + KUUROT OPISKELIJAT LUKIO AINEOPISKELIJAT ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY
1 9.8. 11.8. 17.8. 24.8.
2 26.9. 28.9. 2.10. 11.10.
3 21.11. 23.11. 27.11. 6.12.
4 11.1. 15.1. 22.1. 7.2.
5 20.3. 22.3. 26.3. 9.4.

Aineopiskelijaksi toisesta oppilaitoksesta

Jos olet Eiran aikuislukiossa suorittamassa kursseja, jotka on tarkoitus hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa suoritettavaan tutkintoon, sovi asiasta etukäteen oman oppilaitoksesi edustajien kanssa. Kurssiaikataulut ja arvioinnin toteuttamiset tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulutuksen mukaisesti.

Ylioppilastutkinnon täydentäminen tai arvosanan korottaminen

Jos tarkoituksenasi on korottaa tai täydentää ylioppilastutkintoa, ota ensisijaisesti yhteyttä oppilaitokseen, josta olet valmistunut ylioppilaaksi. Jos korotat tai täydennät tutkintoasi Eiran aikuislukiossa, edellytämme sinulta 4 valtakunnallisen syventävän tai pakollisen kurssin suorittamista meillä (kyseiset kurssit tulee olla tehtynä ennen kirjoituksiin menemistä).

Toimita opiskelijaksi ilmoittautuessasi kaikki todistukset aikaisemmista ylioppilaskirjoituksista koulun toimistoon. Perehdy etukäteen ylioppilastutkintolautakunnan ohjeisiin yo-tutkinnon täydentämisestä sekä korottamisesta (www.ylioppilastutkinto.fi).

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen alkaa rehtorin infolla (infot loka- ja huhtikuussa). Aineopiskeluinfoissa saat tietoa myös ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisista. Aineopiskelijoiden ilmoittautuminen tapahtuu yo-opintosihteerin luona.

Lukion päättötodistuksen korottaminen ja täydentäminen

Jos olet aikeissa korottaa lukion päättötodistusta, ilmoita asiasta opiskelijaksi ilmoittautuessasi koulun toimistoon. Toimistosta saat ohjeet korotus- ja täydennyssuunnitelmaan. Suunnitelma tulee tarkistuttaa opinto-ohjaajalla aineopiskeluinfossa. Suunnitelman tekemistä varten sinulla tulee olla mukana kopio lukion päättötodistuksesta.

Kun täydennys- tai korotusohjelmasi on valmis, varaa aika opinto-ohjaajalle todistuksen tilaamista varten. Tätä varten  opinto-ohjaajilta on koulun kotisivuilta varattavissa palvelu "lukion päättötodistuksen korotustodistuksen tilaaminen (aineopiskelijat)". Opinto-ohjaajan tapaamisessa tulee olla mukana korotus- tai täydennysohjelma, alkuperäinen lukion päättötodistus sekä viimeisin jaksotodistus. Huomioi, että joihinkin oppilaitoksiin tarvitaan korotetut arvosanat jo hakuaikana.

Olisi toivottavaa, että korotukset olisi suoritettuna 4. jakson päätteeksi. Mikäli korotukseen vaadittavat kurssit valmistuvat vasta 5. jakson lopussa, nouda palautepäivänä opettajilta tekemäsi kokeet ja tule tilaamaan korotustodistus 5. jakson palautepäivänä opinto-ohjaajalta. Palautepäivänä opinto-ohjaajalle ei tarvitse varata aikaa ennakkoon. Huomaa, että todistuksia ei kirjoiteta kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen.