Aineopiskelijan ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Aineopiskelijaksi ilmoittautuminen ja kirjautuminen tapahtuu aina henkilökohtaisesti koulun toimistossa. Ennen ilmoittautumista on hyvä täyttää aineopiskelijan esitietolomake koulun www-sivuilta. Kirjautuminen opiskelijaksi kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen opiskelun aloittamista. 

Ilmoittautumiseen tarvitaan mukaan kuvallinen henkilötodistus tai passi sekä pankkikortti aineopiskelumaksun suorittamista varten.

Lukuvuosikohtainen aineopiskelumaksu on 100 euroa. Aineopiskelumaksua vastaan voi opiskella niin montaa ainetta ja kurssia kuin haluaa lukuvuoden aikana. Toisessa koulussa kirjoilla oleville opiskelijoille aineopiskelumaksu on 50 euroa/lähikurssi ja 80 euroa/verkkokurssi.

Aineopiskelumaksu kattaa kurssille ilmoittautumisen eikä sitä palauteta, vaikka kurssi jäisi suorittamatta. Kurssivalinnat tehdään toimistossa ilmoittautuessa.

Ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat joutuvat maksamaan aineopiskelumaksun lisäksi ylioppilaskirjoituksiin liittyvät maksut. Kesäopinnoista on erilliset maksut. 

Läsnäoloilmoitus lukuvuodelle

Lukuvuoden alkaessa on aina ilmoittauduttava koululle läsnä olevaksi. Läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija merkitään opintorekisteriin ja opiskelijan tunnukset koulun sähköisiin palveluihin aktivoidaan.

Jatkavat aineopiskelijat ilmoittautuvat lukuvuodelle toimistossa. Aineopiskelumaksun voi maksaa toimistossa kortilla. Tarvittaessa voit saada toimistosta laskun aineopiskelumaksusta, jonka voit maksaa pankissa/nettipankissa. Muista ilmoittaa toimistossa muuttuneet yhteystiedot.

Aineopiskelijan ilmoittautuminen kursseille

Aineopiskelijalla on käytettävissään koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Ajantasainen kurssitarjotin löytyy koulun kotisivuilta www.eira.fi/lukio tai Wilmasta. 

Kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon Wilmassa. Kurssipaikan varmistamiseksi on oltava paikalla ensimmäisellä tunnilla.

Kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat ensin. Osa kursseista voi täyttyä jo tutkinto-opiskelijoista. Myös joissain verkkokursseissa on rajattu opiskelijamäärä.

Aineopiskelijan ilmoittautuminen kursseille lukuvuonna 2019-20

 

Jakso ilmoittautuminen
alkaa
ilmoittautuminen
päättyy
1 15.8. 25.8.
2 30.9. 20.10.
3 25.11. 8.12.
4 20.1. 10.2.
5 23.3. 6.4.
6 6.5. 31.5.

 

Wilman etusivulla on video-ohjeistus kursseille ilmoittautumiseen.

Aineopiskelijaksi toisesta oppilaitoksesta

Jos opiskelija on Eiran aikuislukiossa suorittamassa kursseja, jotka on tarkoitus hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa suoritettavaan tutkintoon, asiasta on sovittava etukäteen oman oppilaitoksen edustajien kanssa. Kurssiaikataulut ja arvioinnin toteuttamiset tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulun mukaisesti.