AINEOPISKELIJAN SÄHKÖISET PALVELUT

Wilma

Eiran aikuislukiossa on käytössä Wilma-järjestelmä, jonka kautta opiskelija ilmoittautuu kursseille, tarkistaa oman työjärjestyksensä ja seuraa opintosuorituksiaan. Wilman tunnukset saa koulun toimistosta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Wilmaan voi kirjautua koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio tai suoraan osoitteesta www.wilma.eira.fi.

Wilmassa tiedotetaan ajankohtaisista asioista. Sinne päivitetään poikkeuspäivien tilajärjestelyt sekä tiedotetaan erilaisista tilaisuuksista ja ylioppilaskirjoituksista. Wilmasta voi tulostaa opintosuoritusotteita ja tarkistaa yo-ilmoittautumisen tiedot. 

Opettajat ja apulaisrehtorit ovat tavoitettavissa Wilman pikaviesteillä. Wilma-viestistä tulee selvitä millä kurssilla olet, mikä on koko nimesi ja mikä on oppilasnumerosi. Myös verkkokurssien kurssiavaimet toimitetaan Wilman pikaviestinä opiskelijalle.

Opiskelija voi päivittää Wilmassa oman sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa (Lomakkeet > Henkilötiedot). Osoitteenmuutoksesta on ilmoitettava toimistoon. Nimen muutos on ilmoitettava toimistoon virkatodistuksella. 

Moodle - virtuaalinen oppimisympäristö

Lähi- ja verkkokursseilla käytetään virtuaalisena oppimisalustana Moodlea. Koulun Moodleen pääsee joko suoraan koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio tai Wilman etusivun linkistä. Moodleen pitää itse luoda tunnus ja se edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Opiskelijasähköposti

Opiskelijoilla on opiskeluaikana käytössään Microsoft Office -paketin sähköposti. Opiskelijan sähköposti on muotoa kutsumanimi.sukunimi@eiraopetus.fi. Tunnuksella opiskelijat voivat käyttää Microsoft Officen selainversion ohjelmia (esim. Word, Excel, PowerPoint ja OneNote). Omalle tilille kirjaudutaan osoitteessa portal.office365.com. Kirjautuessa tunnus on opiskelijanumero@eiraopetus.fi, salasana löytyy opiskelijakortista. Ohjelmia pääsee käyttömään klikkaamalla sähköpostisovelluksessa ylhäällä vasemmalla olevaa Office365-linkkiä tai ruudukkokuvaketta. 

Oma tietokone

Jokaisella opiskelijalla täytyy olla käytössään opintoja varten oma kannettava tietokone. Opiskeluun sopivan tietokoneen ominaisuudet voi tarkistaa Moodlesta (Digabi/sähköiset yo-kirjoitukset). Tabletit tai älypuhelimet eivät sovellu sähköisiin kirjoituksiin, mutta useimmat vanhemmatkin Windows- tai Mac-kannettavat kelpaavat. Tablettia tai älypuhelinta voit käyttää opiskelun tukena muuten. 

Oman tietokoneen soveltuvuutta sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin voi testata Digabi-testauspisteissä Laivurinkadun Mediateekissa ja Abitti-bootcampeillä.  

Koulun tietokoneelle kirjautuminen

Laivurinkadun Mediateekissa (1. krs.) olevat tietokoneet ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä.

Koulun tietokoneille kirjaudutaan opiskelijanumerolla ja opiskelijaverkon salasanalla, jotka on merkitty opiskelijakorttiin. Tiedot löytyvät myös Wilmasta kohdasta Lomakkeet > Henkilötiedot > kirjoillaolo.

  • Kirjaudu ->Toinen käyttäjä
  • Käyttäjänimi: opiskelijanumero, esim.25487
  • Salasana: 10 merkkiä, esim. Sson39#19l 

Langaton opiskelijaverkko

Opiskelijat voivat käyttää koulun tiloissa langatonta opiskelijaverkkoa omilla laitteillaan. Langattomaan verkkoon kirjaudutaan koulun salasanalla. Salasana ja ohjeet langattoman verkon käyttöön saa koulun vahtimestarilta/toimistosta ja Wilmasta syyslukukauden alussa.   

Tulostaminen

Tulostaa voi Laivurinkadulla Mediateekissa. Tulostamiseen tarvitaan mukaan omat paperit. 

Koulun kotisivut

www.eira.fi/lukio

Koulun www-sivuilla on ajankohtaista tietoa opiskelusta Eiran aikuislukiossa. Lukion kotisivut löytyvät www-sivuilta ”Palvelut opiskelijoille -> Palvelut lukiolaisille” tai suoraan www.eira.fi/lukio. Ajankohtaiset tiedot päivitetään www-sivujen tiedotteisiin ja kalenteriin. Koulun sivuilta löytyvät mm. kurssitarjottimet, lukujärjestykset, palautepäivän aikataulut, kurssikirjat ja pikalinkit eri ohjelmiin. 

Sosiaalinen media

Koululla on sivut Facebookissa https://www.facebook.com/Eiran.aikuislukio, Instagramissa https://www.instagram.com/eiranaikuislukio/, YouTubessa https://www.youtube.com/ -> Eiran aikuislukio ja Twitterissä https://twitter.com/EiraHighSchool.  Näissä viestitään ajankohtaisista asioista ja tapahtumista koulun www-sivujen lisäksi. Sovelluksiin pääsee suoraan www.eira.fi –etusivulta. 

Todistukset ja opintosuoritukset

Lukuvuosi- tai lukukausitodistuksia ei anneta. Kurssien arvosanat merkitään koulun opintorekisteriin. Voit koska tahansa itse tarkistaa opintosuorituksesi Wilmasta omilla tunnuksillasi. Opintosuoritukset voit tulostaa Wilmasta kohdasta Tulosteet -> Lukion opintosuunnitelma. Jos opintosuunnitelmatulostetta ei näy Wilmassa, käy mahdollisimman pian toimistossa.

Voit pyytää toimistosta opintorekisteriotteen tai virallisemman väliaikaisen todistuksen suoritetuista opinnoista. Tilaa väliaikainen todistus etukäteen toimistosta (toimitusaika n. 2 viikkoa). Erotodistuksen saat myös toimistosta.