Tutkinnon täydentäminen tai arvosanojen korottaminen

Ylioppilastutkinnon täydentäminen tai arvosanan korottaminen

Jos opiskelija haluaa korottaa tai täydentää ylioppilastutkintoa, on ensisijaisesti otettava yhteyttä siihen oppilaitokseen, josta on valmistunut ylioppilaaksi. Jos tutkintoa korottaa tai täydentää Eiran aikuislukiossa, edellytämme, että opiskelija suorittaa meillä neljä (4) valtakunnallista syventävää tai pakollista kurssia (kurssit tulee olla tehtynä ennen kirjoituksiin ilmoittautumista).

Opiskelijaksi ilmoittautuessa on toimitettava kaikki todistukset aikaisemmista ylioppilaskirjoituksista koulun toimistoon. Perehdy etukäteen ylioppilastutkintolautakunnan ohjeisiin yo-tutkinnon täydentämisestä sekä korottamisesta ylioppilaslautakunnan sivuilla www.ylioppilastutkinto.fi.

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen alkaa rehtorin infolla (infot loka- ja huhtikuussa). Aineopiskeluinfoissa saat tietoa myös ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisista. Aineopiskelijoiden ilmoittautuminen tapahtuu yo-opintosihteerin luona (ajanvaraus koulun www-sivujen kautta).

Lukion päättötodistuksen korottaminen ja täydentäminen

Jos olet aikeissa korottaa lukion päättötodistusta, ilmoita asiasta opiskelijaksi ilmoittautuessasi koulun toimistoon. Toimistosta saa ohjeet korotus- ja täydennyssuunnitelmaan. Suunnitelma tulee tarkistuttaa opinto-ohjaajalla aineopiskeluinfossa. Suunnitelman tekemistä varten tulee olla mukana kopio lukion päättötodistuksesta.

Kun täydennys- tai korotusohjelma on valmis, varataan aika opinto-ohjaajalle todistuksen tilaamista varten. Tätä varten opinto-ohjaajilta on koulun kotisivuilta varattavissa palvelu "lukion päättötodistuksen korotustodistuksen tilaaminen (aineopiskelijat)". Varaa aika sukunimesi aakkosten mukaiselle opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajan tapaamisessa tulee olla mukana korotus- tai täydennysohjelma, alkuperäinen lukion päättötodistus sekä viimeisin jaksotodistus. Tärkeää on huomata, että joihinkin oppilaitoksiin tarvitaan korotetut arvosanat jo hakuaikana.

Ilmoita viimeistään 4. jakson palautepäivänä opinto-ohjaajalle, jos haluat lukuvuoden aikana korotetuista arvosanoista todistuksen. Todistuksia ei kirjoiteta kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen.