Opiskelijan edut ja palvelut

Matka-alennus 

Alle 30-vuotiaat peruskoulun ja lukion varsinaiset opiskelijat voivat saada koulumatkoja varten opiskelija-alennuslipun. Opiskelun tulee olla tutkintoon tähtäävää; vähintään kolme hyväksytysti suoritettua (S-merkintä tai vähintään arvosanana 4) kurssia/jakso. Alennuslippua varten tarvittavan opiskelutodistuksen voi hakea toimistosta.  

Opiskelijaruokailu 

Opiskelija kustantaa itse ruokailunsa. Kahden tutkinnon opiskelijoiden ruokailusta tiedottaa ammatillinen oppilaitos. Laivurinkadun toimipisteessä katutasossa sijaitseva kahvila-ravintola on opiskelijoiden käytössä maanantaista torstaihin, lounasaika klo 10:30-14:00. Opiskelijan lounasbuffetin hinta on 5€. Ison Roobertinkadun toimipisteessä on lounaskahvila, lounasaika on ma-to 11:00-14:00.   

Oppikirjat ja kirjalainaamo  

Jos kurssilla käytetään oppikirjaa, kirjan tulee olla opiskelijalla mukana viimeistään kolmannella oppitunnilla tai opettajalla on oikeus poistaa opiskelija tunnilta. Lukion opiskelijat hankkivat itse tarvitsemansa oppikirjat ja muun materiaalin. Lukion kurssikirjalista löytyy www-sivuilta www.eira.fi/kurssikirjat. Jos kurssikirjaa ei ole ilmoitettu, opettaja kertoo kurssilla käytettävistä kirjoista ensimmäisellä oppitunnilla.  

Tutkinto-opiskelija voi lainata kurssikirjoja koulun kirjalainaamosta, joka sijaitsee Laivurinkadun toimipisteessä. Aineopiskelijoilla ei ole lainaoikeutta koulun kirjastoon.  

Laina-aika on yksi jakso. Kirjoihin ei saa tehdä mitään merkintöjä edes lyijykynällä, ei harjoituskirjoihinkaan. Jos kirjassa on palautettaessa merkintöjä tai vaurioita, opiskelija joutuu korvaamaan kirjan. Kirjalainaamon päiväkohtaiset aukioloajat löytyvät koulun www-sivuilta www.eira.fi/kirjalainaamo.  

Terveydenhoito 

Aikuislukion varsinaiset opiskelijat kuuluvat Helsingin kaupungin järjestämän opiskeluterveydenhuollon piiriin. Lisätietoa opiskeluterveydenhuollosta sekä yhteydenottotiedot löytyvät koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio/terveydenhoito 

Kouluterveydenhoitajan vastaanotto on Laivurinkadulla. Terveydenhoitajan vastaanottohuone ja vastaanottoajat löytyvät tästä. 

Ajan voi terveydenhoitajalle varata numerosta 050 3535 958. Koululääkärille (Laivurinkadun toimipiste) varataan aika terveydenhoitajalta. 

Lukiopsykologi ottaa vastaan lukion varsinaisia opiskelijoita omassa toimipisteessään. Tarkista toimipisteen osoite ja lisätiedot koulun www-sivuilta ajanvarauksen yhteydessä. Voit itse varata ajan lukiopsykologille koulun www-sivuilta tai ottaa häneen suoraan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen niina.lappalainen@sinunpsykologi.fi tai puhelimitse 040 566 4550. Lue lisää ja varaa aika psykologille tästä.