Opiskelijan sähköiset palvelut

Ajanvaraukset

Opinto-ohjaajille, lukion erityisopettajalle ja lukiopsykologille varataan aika sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Em. Palvelut tarjotaan vain tutkinto-opiskelijoille. Ajanvaraukseen on linkki Wilman etusivulla ja koulun www-sivuilla www.eira.fi/lukio. Esteen sattuessa vastaanottoaika on peruttava hyvissä ajoin saman varausjärjestelmän kautta.  

Wilma

Eiran aikuislukiossa on käytössä Wilma-järjestelmä, jonka kautta opiskelija ilmoittautuu kursseille, tarkistaa oman työjärjestyksensä ja seuraa opintosuorituksiaan. Wilman tunnukset saa koulun toimistosta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Wilmaan voi kirjautua koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio tai suoraan osoitteesta https://eira.inschool.fi/

Wilmassa tiedotetaan ajankohtaisista asioista. Sinne päivitetään poikkeuspäivien tilajärjestelyt sekä tiedotetaan erilaisista tilaisuuksista ja ylioppilaskirjoituksista. Wilmasta voi tulostaa opintosuoritusotteita ja tarkistaa yo-ilmoittautumisen tiedot. 

Opettajat, omaopot, omaopet, erityisopettaja ja apulaisrehtorit ovat tavoitettavissa Wilman pikaviesteillä. Wilma-viestistä tulee selvitä millä kurssilla olet, mikä on koko nimesi ja mikä on oppilasnumerosi. Myös verkkokurssien kurssiavaimet toimitetaan Wilman pikaviestinä opiskelijalle.  

Opiskelija voi päivittää Wilmassa oman sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa (Lomakkeet > Henkilötiedot). Osoitteenmuutoksesta on ilmoitettava toimistoon. Nimen muutos on ilmoitettava toimistoon virkatodistuksella.  

Moodle - virtuaalinen oppimisympäristö

Lähi- ja verkkokursseilla käytetään virtuaalisena oppimisalustana Moodlea. Koulun Moodleen pääsee joko suoraan koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio tai Wilman etusivun linkistä. Moodleen pitää itse luoda tunnus ja se edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. 

Opiskelijasähköposti

Opiskelijoilla on opiskeluaikana käytössään Microsoft Office -paketin sähköposti. Opiskelijan sähköposti on muotoa kutsumanimi.sukunimi@eiraopetus.fi. Tunnuksella opiskelijat voivat käyttää Microsoft Officen selainversion ohjelmia (esim. Word, Excel, PowerPoint ja OneNote).

Omalle tilille kirjaudutaan osoitteessa portal.office365.com.

Kirjautuessa tunnus on opiskelijanumero@eiraopetus.fi, salasana löytyy opiskelijakortista

Oma tietokone

Jokaisella opiskelijalla täytyy olla käytössään opintoja varten oma kannettava tietokone. Opiskeluun sopivan tietokoneen ominaisuudet voi tarkistaa Moodlesta (Digabi/sähköiset yo-kirjoitukset). Tabletit tai älypuhelimet eivät sovellu sähköisiin kirjoituksiin, mutta useimmat vanhemmatkin Windows- tai Mac-kannettavat kelpaavat. Tablettia tai älypuhelinta voit käyttää opiskelun tukena muuten. 

Oman tietokoneen soveltuvuutta sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin voi testata Digabi-testauspisteissä Laivurinkadun Mediateekissa ja Roballa 2. kerroksen aulassa sekä Abitti-bootcampeillä.  

Koulun tietokoneelle kirjautuminen

Laivurinkadun Mediateekissa (1. krs.) olevat tietokoneet ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä.

Koulun tietokoneille kirjaudutaan opiskelijanumerolla ja opiskelijaverkon salasanalla, jotka on merkitty opiskelijakorttiin. Tiedot löytyvät myös Wilmasta kohdasta Lomakkeet > Henkilötiedot > kirjoillaolo.

  • Kirjaudu ->Toinen käyttäjä
  • Käyttäjänimi: opiskelijanumero, esim.25487
  • Salasana: 10 merkkiä, esim. Sson39#19l

Langaton opiskelijaverkko

Opiskelijat voivat käyttää koulun tiloissa langatonta opiskelijaverkkoa omilla laitteillaan. Langattomaan verkkoon kirjaudutaan koulun salasanalla. Salasana ja ohjeet langattoman verkon käyttöön saa koulun vahtimestarilta/toimistosta ja Wilmasta syyslukukauden alussa.   

Tulostaminen

Tulostaa voi Laivurinkadulla Mediateekissa. Tulostamiseen tarvitaan mukaan omat paperit. 

Koulun kotisivut: www.eira.fi/lukio

Koulun www-sivuilla on ajankohtaista tietoa opiskelusta Eiran aikuislukiossa. Lukion kotisivut löytyvät www-sivuilta ”Palvelut opiskelijoille -> Palvelut lukiolaisille” tai suoraan www.eira.fi/lukio. Ajankohtaiset tiedot päivitetään www-sivujen tiedotteisiin ja kalenteriin. Koulun sivuilta löytyvät mm. kurssitarjottimet, lukujärjestykset, palautepäivän aikataulut, kurssikirjat ja pikalinkit eri ohjelmiin. Voit myös selata ja tulostaa sivuilta koulun opinto-oppaan. 

Sosiaalinen media

Koululla on sivut Facebookissa https://www.facebook.com/Eiran.aikuislukio, Instagramissa https://www.instagram.com/eiranaikuislukio/, YouTubessa https://www.youtube.com/ -> Eiran aikuislukio ja Twitterissä https://twitter.com/EiraHighSchool.  Näissä viestitään ajankohtaisista asioista ja tapahtumista koulun www-sivujen lisäksi. Sovelluksiin pääsee suoraan www.eira.fi –etusivulta. 

Todistukset ja opintosuoritukset

Lukuvuosi- tai lukukausitodistuksia ei anneta. Kurssien arvosanat merkitään koulun opintorekisteriin. Voit koska tahansa itse tarkistaa opintosuorituksesi Wilmasta omilla tunnuksillasi. Opintosuoritukset voit tulostaa Wilmasta kohdasta Tulosteet -> Lukion opintosuunnitelma. Jos opintosuunnitelmatulostetta ei näy Wilmassa, käy mahdollisimman pian toimistossa.

Päättötodistukseen vaadittavat suoritettavat kurssit kannattaa aina tarkistaa omaopon kanssa tehdystä opintosuunnitelmasta. Voit myös pyytää toimistosta opintorekisteriotteen tai virallisemman väliaikaisen todistuksen suoritetuista opinnoista. Tilaa väliaikainen todistus etukäteen toimistosta (toimitusaika n. 2 viikkoa). Erotodistuksen saat myös toimistosta.