Verkko-opiskelu - lukion kurssit etänä

Verkko-opiskelun voi aloittaa, kun on kirjautunut opiskelijaksi. Ilmoittaudu opiskelijaksi täyttämällä ilmoittautumislomake.

Lukio verkossa - etänä omaan tahtiin

Lukion kursseja voi opiskella verkossa. Etäopiskelu antaa mahdollisuuden joustavaan opiskeluun ajasta ja paikasta riippumatta. Oli opiskelun haasteena sitten työ, perhe, urheilu tai vain halu opiskella itsenäisesti, Eiran aikuislukiosta löydät kaikki aikuislukion oppimäärän kurssit verkko-opintoina. Voit ilmoittautua opiskelijaksi milloin vain vuoden aikana.

Opiskeluympäristö - verkossa ja paikan päällä Helsingissä

Eiran verkkolukiossa opiskeleva on Eiran aikuislukion opiskelija. Ylioppilaskirjoitukset, Abitti-järjestelmän testaukset, abikurssit ja prelit voi suorittaa Eiran aikuislukiossa Helsingissä. 

Verkkokursseilla käytetään virtuaalisena oppimisalustana Moodlea. Koulun Moodleen on linkki koulun www-sivuilta www.eira.fi/lukio ja Wilman etusivulla. Moodleen pitää itse luoda tunnus kirjautumista varten ja se edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Säilytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi seuraavia kirjautumiskertoja varten.

Osallistumisedellytykset

Verkkokurssien suorittaminen edellyttää, että opiskelijalla on

  • hyvät tietotekniset taidot
  • käytössään nettiyhteyksin varustettu tietokone
  • ohjelma, jolla voi tehdä rtf., doc. tai pdf. muotoisia dokumentteja
  • rohkeutta ja intoa kokeilla uusia asioita. 

Verkkokurssille ilmoittautuminen

Verkkokursseille ilmoittaudutaan ennakkoon Wilmassa. Ennakkoilmoittautumisajat ovat samat kuin lähikursseilla. Verkkokurssit löytyvät omasta kurssitarjottimestaan. Mikäli myöhästyt ennakkoilmoittautumisesta, voit kysellä opiskelupaikkaa kurssilta suoraan kurssin opettajalta Wilma-viestillä (lukuvuoden 2020-21 verkkokurssien opettajat).

Jaksoittain järjestettävät verkkokurssit lukuvuonna 2020-21 (pdf)

Verkkokurssilla opiskeleminen - itsenäistä opiskelua mutta opettajalta saat aina tukea verkossa tai tapaamisessa  

Verkkokurssin opiskelu tulee aloittaa heti jakson alkaessa. Osalle verkkokursseista pääsee kirjautumaan ilman kurssiavainta, osa verkkokursseista vaatii kurssiavaimen, jonka opettaja lähettää Wilma-viestillä jakson alussa kurssille Wilmassa ennakkoon ilmoittautuneille. Kurssille kirjaudutaan aina opiskelijana (ei vierailijana).

Verkkokursseilla edellytetään, että verkkotyöskentelyyn osallistutaan aktiivisesti kurssin alusta asti. Verkkoaktiivisuus on yksi kurssiarvosanaan vaikuttava tekijä. Kurssitehtävät on suoritettava jokaisessa jaksossa kurssin opettajan ilmoittaman aikataulun mukaisesti. Kurssin kuluessa opettaja antaa palautetta tehdyistä tehtävistä ja käydyistä keskusteluista. Osaan verkkokursseista liittyy opettajan tuki luokassa ja mahdollisuus vaikuttaa koeaikoihin. Ohjeita ja neuvoja kurssin suorittamiseen voit aina kysyä opettajalta. Teknisissä pulmatilanteissa voit kääntyä koulun atk-tuen puoleen: support@eira.fi 

Verkkokurssin päättäminen 

Verkkokurssien kurssisuoritukseen saattaa kuulua Eiran aikuislukiossa pidettävä loppukoe tai itsenäisesti tehtävä lopputyö. Kaukana asuva opiskelija voi tehdä kokeen lähikoulussaan (ks. ohjeet koulun nettisivuilta www.eira.fi/lukio/kaukana). Kurssikohtaiset ohjeet antaa opettaja.

Mahdollisen kurssikokeen päivämäärä ja aika näkyvät kurssille ilmoittautuessa Wilman kurssitarjottimessa. Kielten kokeissa on kirjallisen kokeen lisäksi useimmiten kuuntelukoe. Lisätietoa kielten kokeista saat kielten kurssien opettajilta. Wilman työjärjestyksestä on ennen kokeen alkua tarkistettava kokeen luokkahuone mahdollisten muutosten varalta.

Kurssin arvosana pävitetään Wilmaan, kun kaikki kurssiin kuuluvat tehtävät on tehty.

Verkkokurssin keskeyttäminen

Jos verkkokursin joutuu keskeyttämään, siitä on ilmoitettava opettajalle Wilman pikaviestillä.