Verkko-opiskelu

Voit opiskella kursseja myös verkossa. Verkkokursseilla käytetään virtuaalisena oppimisalustana Moodlea. Pääset koulun Moodleen joko suoraan koulun nettisivuilta tai Wilman etusivun linkistä. Moodleen pitää itse luoda tunnus ja se edellyttää, että sinulla on toimiva sähköpostiosoite. Säilytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi seuraavia kirjautumiskertoja varten.

Osallistumisedellytykset

Verkkokurssien suorittaminen edellyttää, että opiskelijalla on

  • hyvät tietotekniset taidot
  • käytössään nettiyhteyksin varustettu tietokone
  • ohjelma, jolla voi tehdä rtf., doc. tai pdf. muotoisia dokumentteja
  • mahdollisuus tulostaa opiskeluaineistoja
  • rohkeutta ja intoa kokeilla uusia asioita. 

Verkkokurssilla opiskeleminen

Verkkokursseille ilmoittaudutaan ennakkoon Wilmassa. Ennakkoilmoittautumisajat ovat samat kuin lähikursseilla. Verkkokurssit löytyvät omasta kurssitarjottimestaan.

Verkkokurssin opiskelu tulee aloittaa heti jakson alkaessa. Osalle verkkokursseista pääsee kirjautumaan ilman kurssiavainta. Osa verkkokursseista vaatii kurssiavaimen, jonka opettaja lähettää Wilma-viestissä jakson alussa niille, jotka ovat ennakkoon ilmoittautuneet kurssille Wilmassa. Muista aina kirjautua kurssille opiskelijana (ei vierailijana).

Verkkokursseilla sinulta edellytetään, että osallistut verkkotyöskentelyyn aktiivisesti kurssin alusta asti. Verkkoaktiivisuus on yksi kurssiarvosanaan vaikuttava tekijä. Kurssitehtävät on suoritettava jokaisessa jaksossa kurssin opettajan ilmoittaman aikataulun mukaisesti. Kurssin kuluessa opettaja antaa palautetta tehdyistä tehtävistä ja käydyistä keskusteluista. Osaan verkkokursseista liittyy opettajan tuki luokassa ja mahdollisuus vaikuttaa koeaikoihin. Ohjeita ja neuvoja kurssin suorittamiseen voit aina kysyä opettajalta. Teknisissä pulmatilanteissa voit kääntyä koulun atk-tuen puoleen: support@eira.fi 

Verkkokurssin kokeet ja kurssin päättäminen

Verkkokurssien kurssisuoritukseen saattaa kuulua Eiran aikuislukiossa pidettävä loppukoe tai itsenäisesti tehtävä lopputyö. Kaukana asuva opiskelija voi tehdä kokeen lähikoulussaan (ks. ohjeet koulun nettisivuilta). Kurssikohtaiset ohjeet antaa opettaja.

Mahdollisen kurssikokeen päivämäärä ja aika näkyvät kurssille ilmoittautuessa Wilman kurssitarjottimessa. Kielten kokeissa on kirjallisen kokeen lisäksi useimmiten kuuntelukoe. Lisätietoa kielten kokeista saat kielten kurssien opettajilta. Tarkista Wilman työjärjestyksestä kokeen luokkahuone vielä ennen kokeeseen tuloasi mahdollisten muutosten varalta.

Kun kaikki kurssiin kuuluvat tehtävät on tehty, saat opettajalta tiedon kurssiarvosanastasi Wilmaan.

Verkkokurssin keskeyttäminen

Jos jostain syystä joudut keskeyttämään kurssin, ilmoita siitä opettajalle Wilman pikaviestillä.