Opiskeluterveydenhuolto Eiran aikuislukiossa

Aikuislukion varsinaiset opiskelijat kuuluvat Helsingin kaupungin järjestämän opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitajan vastaanotto on ma-to Laivurinkadulla huoneessa 205 (2.krs.).

Seuraa kalenterista ja infotelkusta poikkeusaikoja.

Ilman ajanvarausta vastaanotolle voi tulla klo 11:30-12:30.

Muina aikoina aika terveydenhoitajalle on varattava etukäteen. Ajan voi varata soittamalla tai laittamalla tekstiviestin terveydenhoitajalle. 

Helsingin kaupungin opiskeluterveydenhuollossa 2. asteella on mahdollista asioida myös sähköisesti oman koulun terveydenhoitajan kanssa. Lue lisää

Terveydenneuvontapuhelin vastaa sairaanhoitoa ja terveyspalveluja koskeviin kysymyksiin ympäri vuorokauden numerossa 09 310 10023. 

AJANKOHTAISTA: Nyt alle 25-vuotiailla opiskelijoilla on mahdollisuus saada ilmainen ehkäisy vuodeksi. Kysy lisää terveydenhoitajalta.

Lukiopsykologi 

Lukiopsykologi Niina Lappalaisella on vastaanotto 2 päivänä viikossa

  • torstaisin klo 10-17
  • perjantaisin klo 9-16.

Lukiopsykologi ottaa vastaan lukion tutkinto-opiskelijoita omassa toimipisteessään, jonka osoite on Hämeentie 15 b, 65 (2. krs). Toimipiste on lähellä Sörnäisten metroasemaa. Lähimmät bussipysäkit ovat Haapaniemi ja Sörnäinen. 

Vapaat vastaanottoajat näet sähköisestä kalenterista https://vello.fi/psykologiniina/ 

Voit varata ajan itse sähköisen kalenterin kautta (jolloin varaus näkyy vain lukiopsykologille, ei muille) tai ottaa häneen suoraan yhteyttä soittamalla tai tekstiviestillä, puhelin 040 566 4550 tai sähköpostilla niina.lappalainen@sinunpsykologi.fi. Mainitse viestissä, että olet Eiran aikuislukion opiskelija.

Tapaamisten tarkoituksena on tukea opiskelijoiden psyykkistä hyvinvointia ja opiskelukykyä. Vastaanotolle hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi stressi, ahdistus, masennus tai opiskelua hankaloittava uupumus tai vaikea elämäntilanne. Tapaamiset ovat luottamuksellisia. Psykologi ohjaa opiskelijaa tarvittaessa eteenpäin / muun tahon piiriin. Tapaamisten ei ole pakko tapahtua vastaanotolla, vaan ne voidaan toteuttaa vaikka kävelylenkillä tai puhelimessa. Tärkeintä on, että opiskelija tulee kuulluksi ja saa apua tilanteeseensa. 

Lukiopsykologi Eliisa Niemi-Peltola tarjoaa lukion opiskelijoille etä- ja verkkopsykologian palveluita (video-, chat- ja puhelinvastaanottoa). Palvelut ovat tietoturvallisia. Eliisan sähköisen kalenterin löydät https://vello.fi/psykologieliisa/ 

Eiran aikuislukion psykologit esittäytyvät ja tiedottavat myös Facebookissa nimellä "Eiran aikuislukion psykologit".