Opiskeluterveydenhuolto Eiran aikuislukiossa

Opiskelijaterveydenhuolto

Aikuislukion varsinaiset opiskelijat kuuluvat Helsingin kaupungin järjestämän opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Koulun terveydenhoitaja ja koulupsykologi ottavat vastaan koulun opiskelijoita sekä etänä että vastaanotoilla. Lue lisää ja varaa aika alla olevista linkeistä:


Ajankohtaista tietoa

(8.2.2021) Matalan kynnyksen mielenterveys- ja kriisipalveluja 

Omasta terveyskeskuksesta saa apua erilaisissa kriisitilanteissa ja mielenterveyspulmissa. Helsingissä on myös muita matalan kynnyksen mielenterveys- ja kriisipalveluja tarjoavia toimijoita, joihin voi ottaa yhteyttä suoraan ilman lähetettä.

MIEPPI

Mieppi on matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu, joka on tarkoitettu Helsingissä asuville aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille. Palvelut ovat helsinkiläisille maksuttomia. Mieppi toimii Kalasatamassa ja Myllypurossa. Ota yhteyttä Mieppiin, jos sinulla on esimerkiksi elämäntilanteeseen tai mielenterveyteen liittyviä huolia ja toivot keskustelutukea ja ohjausta.

NUORISOASEMA

Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveydenhäiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen. Apua voi hakea myös liialliseen ajankäyttöön netissä. Palvelut on tarkoitettu myös nuorten vanhemmille. Hoitoon voi hakeutua tulemalla päivystykseen (tai lähetteellä). Nuorisoaseman toimipiste sijaitsee Hakaniemessä.

NUORTEN KRIISIPISTE

Nuorten kriisipiste tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua 12-29 -vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Ota yhteyttä, jos sinulla on huolia ja toivot luottamuksellista keskustelutukea itsellesi tai yhdessä kumppanisia kanssa. Et tarvitse lähetettä, sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen ja voit asioida halutessasi myös anonyymisti. Ammattiauttajien kanssa voit puhua mistä tahansa sinulle tarkeästä aiheesta. Varaa puhelinaika nettisivuilta. 

KRIISIKESKUSVERKOSTO

Ota yhteyttä kriisikeskukseen, jos sinä tai läheisesi tarvitset tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Palvelut ovat maksuttomia ja voit halutessasi asioida nimettömänä. Katso eri paikkakuntien kriisikeskukset täältä. 

KRIISIPUHELIN

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä tehtävään valitut, koulututetu vapaaehtoiset heidän tukeminaan. Lue lisää.

 • 09 2525 0111 / suomenkielinen (24/7)
 • 09 2525 0112 / ruotsinkielinen
 • 09 2525 0113 / arabiankielinen (myös englanti)

HELSINGIN KAUPUNGIN KRIISIPÄIVYSTYS

 • 09 310 44 222 (24/7)

NETTILINKKEJÄ TUTUSTUTTAVAKSI

www.mielenterveystalo.fi

Tietoa ja omahoito-oppaita mielenterveydestä, suunnattu sekä nuorille että aikuisille.

www.nyyti.fi

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen.


(18.11.2020) Erik Eld on aloittanut Eiran lukiopsykologina 

Lukiopsykologi Erik Eld on aloittanut Eiran aikuislukiossa uutena vahvistuksena opiskelijaterveydenhuollossa. Erikille voi varata ajan videovastaanotolle. Ajan voi varata ajanvarauskalenterista: Varaa aika lukiopsykologille


(31.8.2020) Lukiopsykologi tavattavissa

Lukiopsykologi Eliisa Niemi-Peltola tarjoaa lukion tutkintotavoitteisille opiskelijoille sekä päivä- että ilta-aikoja. Ajan voi varata ajanvarauskalenterista, jättää Eliisalle soittopyynnön tai lähettää meiliä. Ensimmäinen vastaanotto on etänä, jossa kartoitetaan tilannetta ja sovitaan yhdessä jatkosta, esimerkiksi tapaamisesta. Varaa aika lukiopsykologille


(24.8.2020) Terveydenhoitajan palvelut ovat käytettävissä normaalisti

Terveydenhoitajan vastaanotto on Laivurilla ma-pe. Ilman ajanvarausta vastaanotolle voi tulla klo 11.30-12.30, muulloin aika vastaanotolle on varattava etukäteen. Varaa aika terveydenhoitajalle.


(31.5.2020) Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat käytettävissä myös kesällä!

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty palvelu toimii kesällä 1.6-31.7 Töölössä osoitteessa Mechelininkatu 46 A. Aika on varattava etukäteen! Lue lisää


Tapaa Eiran aikuislukion kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja etänä torstaisin

Eiran aikuislukion kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja ovat joka torstai Teamsissa klo 13-14.

Osallistu ja jutellaan mitä kuuluu. Jos haluat varata ajan keskusteluun, voimme varata ajan myös siellä.

Liity tapaamiseen klikkaamalla alla olevaa linkkiä: 

Torstai Teams

Tavoitat kuraattorin, psykologin ja terveydenhoitajan myös WhatsAppilla, tekstiviestillä, soittamalla ja sähköpostilla.

 • Kuraattori Kaisa 040 638 6988 kaisa.peltonen@hel.fi
 • Psykologi Eija 040 336 0377 eija.ranta@hel.fi
 • Terveydenhoitaja Heidi 050 353 5958 heidi.k.leppanen@hel.fi

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty palvelu toimii Töölössä osoitteessa Mechelininkatu 46 A.

Aika on varattava etukäteen! Ajan voi varata soittamalla tai laittamalla tekstiviestin / sähköpostia terveydenhoitajalle. HUOM! Jos et saa vastausta viestiisi, soita ja kuuntele puhelinvastaajan tiedot sekä tarvittaessa jätä yhteydenottopyyntö.

Keskitetyssä toimipisteessä on seuraavat palvelut:

 • tuki mielenterveyskysymyksissä
 • raskauden ehkäisypalvelut ja jälkiehkäisy tarvittaessa
 • ennakkoterveystarkastukset armeijan kutsuntoja varten
 • kiireelliset rokotukset

Helsingin kaupungin opiskeluterveydenhuollossa 2. asteella on mahdollista asioida myös sähköisesti oman koulun terveydenhoitajan kanssa. Lue lisää

Terveydenneuvontapuhelin vastaa sairaanhoitoa ja terveyspalveluja koskeviin kysymyksiin ympäri vuorokauden numerossa 09 310 10023. 


AJANKOHTAISTA: Nyt alle 25-vuotiailla opiskelijoilla on mahdollisuus saada ilmainen ehkäisy vuodeksi. Kysy lisää terveydenhoitajalta.


Eiran aikuislukion psykologit esittäytyvät ja tiedottavat myös Facebookissa nimellä "Eiran aikuislukion psykologit".