Tukikurssit ja –ohjelmat

Tukikursseilla voit kerrata oppiaineen tietoja ja harjoitella opiskelutaitoja. Löydät tukikurssit lukion kurssitarjottimesta jokaisen jakson kohdalta otsikon ”Erityiskurssit” alta tai tarjottimen lopusta kurssikiertojen yhteydestä. Kurssitarjotin löytyy lukion kotisivuilta eira.fi/lukio/kurssitarjotin.

Kert-kurssit

Useissa oppiaineissa järjestetään rauhallisesti eteneviä kursseja. Aineen ensimmäisillä kert1- kursseilla ja reaalin kert-kursseilla on opetusta neljänä päivänä viikossa (ma – to) ja saat niistä kaksi kurssisuoritusta: aineen johdantokurssin ja yhden pakollisen kurssin (esim. RUB11kert = RUB0 ja RUB11). Muilla kert-kursseilla opetusta on kolmena päivänä viikossa. Tunneilla tehdään enemmän harjoituksia kuin tavallisilla kursseilla. Oppisisällön lisäksi harjoitellaan erilaisia opiskelutekniikoita ja –taitoja. Kursseille ilmoittaudutaan tavalliseen tapaan Wilmassa.

Matematiikan laskupaja / matematiikan omaan tahtiin –opiskelu

Opiskelija voi harjoitella perusasioita ohjatusti omaan tahtiin -opiskelun tunneilla (merkitty tarjottimeen tähdelä, esim. MAB01-06* ja alla lukee laskuP). Tunneilla voi tehdä vaikka omia kotitehtäviä. Läksyapua varten ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan tunnille voi tulla tarvittaessa. Mukaan tarvitaan oppikirja ja työvälineet.

Matematiikan tukiohjelma

Matematiikan tukiohjelma on tarkoitettu opiskelijalle, jolla on vaikeuksia matematiikan kurssien suorittamisessa. Ohjelmassa opiskellaan lukuvuoden aikana matematiikan kertaava johdanto kurssi MAO ja matematiikan oppimäärän yhteinen aloituskurssi MAY01 sekä kolme ensimmäistä lyhyen matematiikan kurssia (MAB02-MAB04) pienehkössä ryhmässä. Kaikilla tukiohjelman kursseilla keskitytään kurssien perusasioihin.

Ohjelma alkaa 2. jaksossa ja siihen sitoudutaan koko lukuvuodeksi. On tärkeää olla paikalla kaikilla oppitunneilla ja tehdä annetut kotitehtävät hyvien pohjatietojen saamiseksi. Tuki-ohjelman opettajana toimii Kyösti Saaren-Seppälä

jakso kurssit opetusaika
2. jakso MAY01kert (MAO+MAY01) ma,ti,ke,to klo 13.55-15.20
3. jakso MAB02x t/to klo 13.55-15.20
4. jakso MAB03x ti/to klo 13.55-15.20
5. jakso MAB04x

ti/to klo 13.55-15.20

Opettajalta tai opinto-ohjaajalta voi tiedustella mahdollisuutta suorittaa myös kurssit MAB05 ja MAB06, jos opiskelija haluaa suorittaa ne jo saman lukuvuoden aikana.

Ryhmään otetaan uusia opiskelijoita lukuvuoden aikana, jos paikkoja vapautuu. Kesken lukuvuoden ryhmään tulleet opiskelijat voivat joutua täydentämään pohjatietoa matematiikan omaan tahtiin -opiskelun tunneilla (MAB01-06*).

Ilmoittautumisia matematiikan tukiohjelmaan ottavat vastaan opinto-ohjaajat ja lukion erityisopettaja. Heiltä voi myös kysyä lisätietoja ohjelmasta. Kurssien vastaavuus on tarkistettava opinto- ohjaajalta, jos opiskelija opiskelee vanhan opintosuunnitelman mukaan.