Erityisjärjestelyt yo-kokeessa

Jos olet anomassa erityisjärjestelyjä (esim. lisäaikaa) lukivaikeuden tai lääkärintodistuksen perusteella, etkä ole vielä hoitanut asiaa, varaa pikaisesti aika lukion erityisopettaja Tuija Pesämaan vastaanotolle:  varaa aika tästä Voit varata ajan myös koulun toimistosta. Kannattaa toimia mahdollisimman pian, sillä viime hetkellä vastaanotolla on usein ruuhkaa.

Erityisten koejärjestelyiden pitää olla käytössä jo lukioaikana kurssikokeissa. Järjestelyjä voi anoa pelkästään ylioppilaskirjoituksia varten ainoastaan siinä tapauksessa, että siihen on jokin perusteltu syy. Erityisjärjestelyjä voi kuitenkin anoa hajautetun tutkinnon ollessa kesken, jos niiden tarve havaitaan tutkinnon aloittamisenjälkeen. Lääkärintodistus voidaan ottaa huomioon myös arvioinnissa.

Jos sinulla on muualla hankittu lukilausunto tai jos sinulle on haettu eritysjärjestelyjä toisessa koulussa, varaa mahdollisimman pikaisesti aika erityisopettajalle, jos et ole vielä selvittänyt asiaa Eirassa.

Erityisjärjestelyjä ei tarvitse anoa uudestaan jokaista kirjoituskertaa varten, jos tilanne ei ole muuttunut.

Ilmoittautuminen yo-kokeeseen

Ilmoittautuminen syksyn 2018 yo-kokeeseen alkaa 23.4.2018. Ylioppilaskirjoituksiin voi ilmoittautua, kun on abistatus eli riittävä määrä kursseja suoritettuna.Katso lisätietoa www-sivuilta "Ylioppilastutkinto ja valmistuminen".