Kokeisiin valmentautuminen

Abikurssit

Abikurssit ovat koulukohtaisia kursseja (esim. ENA09, TE04), joissa harjoitellaan yo-kirjoituksia varten. Abikursseja järjestetään kevään yo-kirjoituksiin osallistuville sekä 3. jakson että 4. jakson aikana. 4. jaksossa järjestettävät kurssit ovat intensiivisiä, joissa on opetusta joka päivä (ma-to) ja ne päättyvät ennen kirjallisia kokeita. Voit ilmoittautua abikursseille Wilmassa. Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuville abikursseja järjestetään 5. jaksossa ja elokuussa. Elokuussa järjestettävät kurssit ovat myös intensiivisiä eli niissä on opetusta joka päivä.

Preliminäärit

Preliminäärit ovat ylioppilaskirjoitusten harjoituskokeita. Ne eivät ole pakollisia, mutta ehdottoman suositeltavia. Preliminääriin osallistuminen näkyy yleensä selvästi ylioppilaskokeen tuloksessa. Koe on samanlainen kuin ylioppilaskoe ja se arvostellaan yo-kokeen kriteerein. Preliminäärit järjestetään syksyn kirjoitusten osalta elokuussa ja kevään kirjoitusten osalta tammi-helmikuussa. Tarkemmat ajat näet lukuvuosikalenterista.

Jos preliminääri on abikurssin päättökoe, erillistä ilmoittautumista preliminäärikokeeseen ei tarvita. Pelkkään preliminääriin osallistuvat ilmoittautuvat Wilmassa.

Vanhoja ylioppilaskokeita

Löydät aiempien vuosien ylioppilaskokeita osoitteesta: http://oppiminen.yle.fi/abitreenit/. Tämän lisäksi voit harjoitella sähköistä ylioppilaskoetta osoitteessa www.digabi.fi

Lukemisen suunnittelu

Opot auttavat opinto- ja lukusuunnitelman laatimisessa. Valmistautumisessa auttaa abikurssien suorittaminen.

Yo-koepäivän aamu

Katso tästä video mitä asioita on huomioitava yo-kokeeseen valmistautumisessa ja miten toimitaan yo-kokeeseen tullessa: Yo-koepäivän aamu