Kokeisiin valmentautuminen

Abikurssit

Abikurssit ovat koulukohtaisia kursseja (esim. ENA10, RUB19, TE4), joissa harjoitellaan yo- kirjoituksia varten. Abikursseja järjestetään kevään yo-kirjoituksiin osallistuville sekä 3. jakson että 4. jakson aikana. 4. jaksossa järjestettävät kurssit ovat intensiivisiä, joissa on opetusta joka päivä (ma-to) ja ne päättyvät ennen kirjallisia kokeita. Voit ilmoittautua abikursseille Wilmassa. Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuville abikursseja järjestetään 5. jaksossa ja elokuussa. Elokuussa järjestettävät kurssit ovat myös intensiivisiä eli niissä on opetusta joka päivä.

Preliminäärit

Preliminäärit ovat ylioppilaskirjoitusten harjoituskokeita. Ne eivät ole pakollisia, mutta ehdottoman suositeltavia. Preliminääriin osallistuminen näkyy yleensä selvästi ylioppilaskokeen tuloksessa. Koe on samanlainen kuin ylioppilaskoe ja se arvostellaan yo-kokeen kriteerein. Preliminäärit järjestetään syksyn kirjoitusten osalta elokuussa ja kevään kirjoitusten osalta tammi-helmikuussa. Tarkemmat ajat näet lukuvuosikalenterista.

Jos preliminääri on abikurssin päättökoe, erillistä ilmoittautumista preliminäärikokeeseen ei tarvita. Pelkkään preliminääriin osallistuvat ilmoittautuvat Wilmassa.

Vanhoja ylioppilaskokeita

Löydät aiempien vuosien ylioppilaskokeita osoitteesta: http://oppiminen.yle.fi/abitreenit/. Tämän lisäksi voit harjoitella sähköistä ylioppilaskoetta osoitteessa www.digabi.fi

Lukemisen suunnittelu

Opot auttavat opinto- ja lukusuunnitelman laatimisessa. Valmistautumisessa auttaa abikurssien suorittaminen.

Abi-infot

Abi-infot ovat pakollisia kaikille kirjoituksiin osallistuville. Abi-infoissa annetaan ohjeet kokeiden suorittamisohjeet ja kerrotaan ylioppilaskokeiden käytännön järjestelyista. Abi-infot järjestetään ennen kirjoituksia syyskuussa ja tammikuussa. Tarkemmat aika- ja paikkatiedot löydät Wilman Tiedotteista.

Valmistautuminen sähköiseen kokeeseen

Ohje sähköisen yo-kokeen tekoon

Jokaisella sähköiseen kokeeseen osallistuvalla on oltava oma kannettava tietokone ja siihen sopivat riittävän laadukkaat kuulokkeet. Vastaat itse siitä, että sinulla on kokeessa YTL:n vaatimusten mukainen päätelaite, joka on yhteensopiva YTL:n ohjelmiston kanssa ja jolla pystyy liittymään lukion langalliseen (Ethernet) tutkintoverkkoon (koneessa Ethernet (RJ45) – portti tai erillinen Ethernet-sovitin). Tiedot laitteistovaatimuksista löydät Moodlesta kohdasta Digabi -> Sähköiset yo-kirjoitukset. Sinun pitää myös huolehtia siitä, että osaat ilman muistiinpanoja käynnistää päätelaitteesi siten, että käyttöjärjestelmä ladataan kovalevyn sijaan USB-muistilta.

Koululla järjestetään syksyllä ennen sähköisiä kokeita mahdollisuus testata oman kannettavan tietokoneen käyttöä sekä järjestetään harjoittelumahdollisuuksia päätelaitteen käynnistämiseen USB-muistilta. Tästä tiedotetaan syksyllä tarkemmin. Lisätietoja Moodlesta kohdasta Digabi -> Sähköiset yo-kirjoitukset sekä www.digabi.fi ja www.ylioppilastutkinto.fi