Sähköinen ylioppilaskoe

Kaikki ylioppilaskokeet ovat sähköisiä kokeista. Sähköisinä järjestettävissä kielten kokeissa ei ole erillisiä kuuntelukokeita.

Jokaisella sähköiseen kokeeseen osallistuvalla on oltava kokeessa mukana

  • oma kannettava tietokone,
  • tietokoneen laturi ja
  • langalliset kuulokkeet, joissa ei ole bluetooth-mahdollisuutta.

Kaikki langattomat laitteet, mukaan lukion ns. hybridikuulokkeet, ovat kiellettyjä. Vastaat itse siitä, että sinulla on kokeessa YTL:n vaatimusten mukainen kannettava, joka on yhteensopiva YTL:n sähköisten kokeiden käyttöjärjestelmän (DigabiOS) kanssa.

Sähköiset ylioppilaskokeet tehdään langallisessa (Ethernet) verkossa (Wifi/WLAN ei ole käytössä), joten kannattavassasi on oltava Ethernet (RJ45) -portti tai sen puuttuessa USB-porttiin liitettävä langallisen verkon sovitin (ns. USB-Ethernet -adapteri). Mikäli koneessasi on USB-portteja liian vähän kaikille tarvittaville kytkennöille, tarvitset myös USB-jakajan/hubin. 

Tämän lisäksi sinulta edellytetään, että osaat käynnistää oman laitteesi USB-muistilta. Pääset harjoittelemaan sähköistä koetta aineiden kurssien yhteydessä. Tämän lisäksi koulu tarjoaa tietoteknistä tukea sekä laitteiden testausmahdollisuuksia. Lisätietoa sähköisestä ylioppilastutkinnosta ja laitevaatimuksista www.ylioppilastutkinto.fi ja www.digabi.fi sekä Moodlesta -> Digabi -> Sähköiset yo- kirjoitukset. 

Lisätiedot ja ohjeet ylioppilastutkinnon suorittamisesta löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan www-sivuilta osoitteesta: www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset