Päättötodistus

Kevään ylioppilaiden kaikki lukion oppimäärään vaadittavat kurssit tulee olla suoritettuna ennen kirjoituksiin menoa eli 3. jakson loppuun mennessä. 4. jaksossa voi suorittaa intensiivisiä abikursseja.

Syksyllä ylioppilaaksi valmistuvan kaikki lukion oppimäärään vaadittavat kurssit pitää olla suoritettuna edellisen lukuvuoden 5. jakson loppuun mennessä. Elokuussa voi suorittaa abikursseja.

Jos oppimääräsi tulee valmiiksi muulloin kuin 3. jaksolla (kevään ylioppilaat) tai 5. jaksolla (syksyn ylioppilaat), voit valmistua kesken lukuvuoden. Lähetä viesti omaopollesi, kun olet saanut suoritettua oppimäärästä puuttuvat kurssit.

Rehtori ilmoittaa syksyn tutkinnon osalta viimeistään 4.11. ja kevään tutkinnon osalta viimeistään 5.5. ylioppilaslautakunnalle ne kokelaat, joiden lukion tai ammatillisen tutkinnon päättötodistus ei ole vielä valmis. Jos kurssien suoritus on tällöin vielä kesken, ylioppilastutkintotodistuksen saaminen siirtyy. Ylioppilastutkintotodistus toimitetaan koululle sen jälkeen, kun kokelaan päättötodistus on valmis ja rehtori ilmoittaa siitä lautakunnalle. Jos päättötodistus ei tule valmiiksi normaalissa ajassa, kokelaan tulee itse ilmoittaa opinto-ohjaajalle puuttuvien kurssien valmistumisesta.

Todistus lukiossa suoritetuista kursseista

Ammatillisen tutkinnon pohjalta yo-kokeisiin osallistuvat opiskelijat saavat todistuksen lukiossa suoritetuista kursseista.