Peruskoulun ajankohtaista

Katso kaikki uutiset

Ovet auki lukio-opintoihin - Hae LUVAan 19.5.-21.7.2020

Yleinen12.5.2020

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa vuoden mittaisen lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA). Koulutus on tarkoitettu lukio-opintoihin aikoville maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen hakijalla on oltava oleskelulupa.

Miksi LUVAan opiskelemaan?

LUVAssa saat hyvät taidot lukio- ja muita jatko-opintoja varten. Vuoden aikana vahvistetaan lukiossa tärkeitä opiskelutaitoja ja syvennetään osaamista erityisesti lukion keskeisimmissä aineissa kuten suomen kielessä (S2), matematiikassa ja englannissa. LUVAn opettajat ovat lukion aineenopettajia.

Luvassa voit korottaa peruskoulun arvosanoja ja suorittaa jo lukion opintoja. Koulutuksen jälkeen voit aloittaa opiskelun Eiran aikuislukion lukiolinjalla tai jos haet yhteishaussa esimerkiksi ammattikouluun, saat LUVA-opinnoista lisäpisteitä.

LUVAssa opiskelu on maksutonta.

Lisää tietoa LUVAsta

Jos tunnet, että LUVA voisi olla juuri sinua varten, lue lisää sivuiltamme eira.fi/luva. Tärkeää tietoa saat myös LUVA-infoissa.

Osallistu LUVA-infoon 

·       keskiviikkona 20.5.2020 klo 12-13 LIITY INFOON

·       Keskiviikkona 3.6.2020 klo 10-11 LIITY INFOON

Jos haluat lähettää etukäteen kysymyksen LUVA-opinnoista, mitä haluat kuulla infossa, voit lähettää sähköpostia opinto-ohjaajalle: marja.tolonen(at)eira.fi.

Hakuaika 19.5.-21.7.2020

LUVAan haetaan hakuaikana www.opintopolku.fi -palvelun kautta.

Lisätietoa LUVAan hakemisesta: Hugh Fitzpatrick 0442557473, hugh.fitzpatrick at eira.fi

_________________

KATSO VIDEO: Eiran aikuislukiossa LUVAlla ja lukiossa voi aloittaa ruotsin kielen opiskelun alkeista (B3-kieli). Katso video opiskelijapolusta Eirassa. Angelika valmistui Eiran aikuislukiosta 2017.  

_________________