LUVA-info torstaina 5.4.2018 klo 13

Oletko kiinnostunut LUVA-koulutuksesta? Tule kuulemaan LUVAan hakemisesta ja ohjelmassa opiskelemisesta Eiran aikuislukion infotilaisuuteen TORSTAINA 5.4.2018 klo 13 alkaen. Infotilaisuus on koulun Laivurinkadun toimipisteessä, Laivurinkatu 3. 

Tervetuloa!

Ovet auki lukio-opintoihin

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa vuoden mittaisen lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA). Koulutus on tarkoitettu lukio-opintoihin aikoville maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen hakijalla on oltava oleskelulupa.

LUVAssa saat hyvät taidot lukio- ja muita jatko-opintoja varten. Vuoden aikana vahvistetaan lukiossa tärkeitä opiskelutaitoja ja syvennetään osaamista erityisesti lukion keskeisimmissä aineissa kuten suomen kielessä (S2), matematiikassa ja englannissa. LUVAn opettajat ovat lukion aineenopettajia.

LUVAssa:

  • vahvistat suomen kielen taitoa lukio-opiskelua varten
  • voit kokeilla tai suorittaa tavallisia lukiokursseja suomeksi ja englanniksi
  • voit korottaa peruskoulun arvosanojasi
  • koulutuksen jälkeen voit aloittaa opiskelun lukiossa tai kaksikielisessä lukiossa Eiran aikuislukiossa
  • saat opinnoista lisäpisteitä hakiessasi yhteishaussa ammattikouluun
  • opiskelet lukiossa lukion tapaan – aikuisella meiningillä! 

Opiskelu on maksutonta. 

Hae LUVAan

Lukioon valmistavaan koulutukseen voivat hakea maahanmuuttajat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka tarvitsevat lisää kielellisiä valmiuksia lukio-opiskeluun. Hakija ei voi hakea LUVAan, jos on suorittanut toisen asteen tutkinnon Suomessa tai ulkomailla (on korkeakoulukelpoinen). Hakijalla on oltava oleskelulupa Suomessa.

  • LUVAan haetaan www.opintopolku.fi -palvelun kautta: www.opintopolku.fi > lukio > luva. Kirjoita "etsi koulutuksia tästä" -kenttään Eiran aikuislukio, niin löydät Eiran aikuislukion koulutukset ja hakulomakkeen LUVAan (vasta 22.5. alkaen)

Valintakoe

Opiskelijat valitaan valintakokeessa. Valintakokeeseen kutsuttavat saavat kutsun hakuajan päättymisen jälkeen aikaisintaan kahden viikon kuluttua (3.8.). Valintakokeessa on kaksi osaa: haastattelu ja kirjoitelman kirjoittaminen. Valintaperusteita ovat muun muassa suomen kielen taito ja motivaatio lukio-opiskeluun. Jos hakija on kiinnostunut opiskelemaan kaksikielisillä kursseilla, valintakoepäivänä voi tehdä myös englannin kokeen.

Opiskelun aloittaminen

LUVA-opiskelijoiksi hyväksytyillä opinnot alkavat orientaatiopäivällä ennen varsinaisen opintojen alkua.

Lisätietoa: Hugh Fitzpatrick, hugh.fitzpatrick@eira.fi

Vinkki! Opiskelijan tulee pystyä seuraamaan opetusta suomeksi ja osallistumaan opetukseen suomeksi. Voit valmistautua opintoihin opiskelemalla suomea kesän aikana; katso sopivia kursseja esimerkiksi Helsingin kesäyliopiston suomen kielen kursseilta.