SAT-kurssit Eiran aikuislukiossa 12.2.-3.4.2020

Eiran aikuislukion SAT Preparetion -kurssit tähtäävät 2.5. järjestettävään SAT-kokeeseen. 

  • Englanti - maanantaisin klo 17.10-18.35
  • Matematiikka - keskiviikkoisin klo 17.10-18.35

Kurssit sisältävät paljon harjoituksia sekä ohjeistusta testin sisällöstä ja vastaustekniikoista. Opiskelu on englanniksi.

Ilmoittautuminen 

Kurssille ilmoittaudutaan koulun toimistossa; Laivurinkatu 3 tai Iso Roobertinkatu 20-22A. Toimisto on avoinna ma-to 10-15, Iso Roobertinkatu maanantaisin klo 18 asti. Opiskelija rekisteröityy Eiran aikuislukion aineopiskelijaksi. Lue lisää aineopiskelusta

Kurssimaksu

  • 100 euroa/lukuvuosi (aineopiskelu antaa oikeuden opiskella myös muita lukion aineita)
  • 50 euroa/kurssi, jos opiskelija on kirjoilla jossain toisessa oppilaitoksessa


SAT-testi

SAT-testi on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. SAT-testiä käytetään opiskelijavalinnan kriteerinä monessa eri oppilaitoksessa ulkomailla ja erityisesti Yhdysvalloissa.

SAT-testissä on kolme osiota: (1) lukeminen (reading), (2) kirjoittaminen ja kieli (writing and language) sekä (3) matematiikka (math). Koe kestää 180 minuuttia; lisäks on mahdollista tehdä 50 minuutin ainekirjoitusosuus.

SAT-testin lisäksi voi suorittaa ainekohtaisen SAT Subject -testin. SAT Subjet -testit ovat yliopistojen opiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa, esimerkiksi kielet, biologia, fysiikka tai historia.

Testiajat ja -paikat

SAT-testien ajankohdat määrittää amerikkalainen SAT testiorganisaatio Collegeboard. Ilmoittautuminen SAT-testiin tapahtuu suoraan organisaation sivuilta www.collegeboard.org

Lisätietoa testeistä löytyy mm. Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitosta (SAM) https://samsuomi.fi

SAT-testi:

  • 14.3. Aalto yliopisto (Otakaari 1F, Espoo)
  • 2.5. Aalto yliopisto (Otakaari 1F, Espoo)

SAT Subject -testi

  • 2.5. Aalto yliopisto (Otakaari 1F, Espoo)
  • 6.6. Perho Liiketalousopisto (Perhonkatu 11, Helsinki)