Suomen kielen kursseilta saat hyvät valmiudet opiskeluun ja työelämään!

Eiran aikuislukion laajassa valikoimassa on suomen kielen kursseja alkeistasolta A1.1 tasolle B1.2. Voit opiskella suomen kielen kursseilla sekä päivällä että illalla; voit valita opiskelun joko aamukursseilla (MA-TO 8:30-11:35) tai iltakursseilla (MA-TO 17:10-20:10).

Opiskelu kursseilla on intensiivistä ja monipuolista. Yhden kurssin tuntimäärä on 20 h / viikko sisältäen kotitehtävät. Opinnoissa tarvitaan vahvaa luku- ja kirjoitustaitoa latinalaisin kirjaimin. 

Opiskelun kesto riippuu suomen kielen lähtötasosta. Lukuvuoden (syyskuu-toukokuu) aikana opiskellaan 5 jaksoa ja yksi kurssi kestää yhden jakson ajan. Jos opiskelun aloittaa aivan alkeistasolta (A0-A1.1) tason B1.2 saavuttamiseen tarvitaan 10 kurssia eli aikaa kuluu kaksi lukuvuotta.

Kurssit sopivat myös joustavaan opiskeluun työn ohessa. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada ohjausta työelämä- ja koulutusasioissa tarpeen mukaan. 

Näin haet suomen kielen kursseille

Suomen kielen kursseille haetaan täyttämällä hakulomake koulun toimistossa tai verkossa.

Opiskelijat valitaan kursseille tasotestin ja haastattelun perusteella. Tasotesteihin valitut opiskelijat kutsutaan testeihin hakuajan päätyttyä. 

Suomen kielen opiskelu maksaa 100 euroa lukuvuodessa. Maksua vastaan voi opiskella koko lukuvuoden ajan.

HUOM!

  • Johtuen suuresta hakijamäärästä opintoihin, kaikkia hakijoita ei voida kutsua tasotesteihin. Muistathan siis hakea myös muihin kouluihin; katso kursseja esimerkiksi http://www.finnishcourses.fi-sivustolta.
  • Valitettavasti emme voi ottaa opiskelijoiksi hakijoita, joilla on opiskelupaikka jossain tutkintotavoitteisessa koulutuksessa.
  • Tarkista ennen opiskelun alkua TE-toimistosta, onko sinulla oikeus kotoutumistukeen tai omaehtoisen opiskelun tukeen. Kurssin numero Koulutusportissa (TE-toimistoa varten) lukuvuonna 2018-19 on KO1856.
  • Lisätietoa kielikursseista peruskoulun opinto-ohjaajilta tai henrik.domingo@eira.fi.