Näin haet suomen kielen kursseille

Voit hakea suomen kielen kursseille milloin vain vuoden aikana. Kursseille haetaan yllä olevasta linkistä. Koulutukseen valitut hakijat kutsutaan sähköpostilla tasotestiin ja opinnot voi aloittaa aina sopivan kurssin alkaessa. Lukuvuosimaksu lukuvuodelle 2020-2021 on 150 euroa. Lukuvuosimaksu kattaa kaikki lukuvuoden aikana suoritetut opinnot Eiran aikuislukiossa.

Jos täytät hakemuksen 28.2.2021 mennessä, sinut otetaan huomioon täytettäessä kursseja, jotka alkavat 15.4.2021. Huhtikuussa alkavien kurssien verkkotasotestejä järjestetään 12.3.2021 ja 17.3.2021. 28.2.2021 hakemuksensa jättäneiden kutsut tasotesteihin lähetetään viikolla 9.

Suomen kielen kursseilta saat hyvät valmiudet opiskeluun ja työelämään

Eiran aikuislukion laajassa valikoimassa on suomen kielen kursseja alkeistasolta A0 tasolle B1.2. Kursseja on sekä aamupäivisin että illalla. Tunnit ovat joko luokassa tai etäopiskeluna. Lukuvuonna 2020 - 2021 erilaisia opiskeluaikoja on paljon.

Korona-epidemian takia luokassa opiskelevat ryhmät on jaettu kahtia niin, että kun puolet ryhmästä on koulussa, toinen puoli opiskelee itsenäisesti kotona. Tämän takia luokkaopiskelua on aiempia vuosia vähemmän.

Monessa ryhmässä on myös yhdistetty luokka- ja etäopiskelua.

Suurin osa aamuopiskelusta tapahtuu aikavälillä 8:50 - 13:50. Joitakin etäoppitunteja on myös klo 15:30-16:50. Iltaopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti 17:10 - 20:00. Jos epidemiatilanne pahenee, Eiran aikuislukio on valmiudessa siirtymään etäopetukseen.

Opiskelun kesto

Opiskelun kesto riippuu suomen kielen lähtötasosta. Lukuvuoden (syyskuu-toukokuu) aikana opiskellaan 5 jaksoa ja yksi kurssi kestää yhden jakson ajan. Jos opiskelun aloittaa aivan alkeistasolta (A0-A1.1) tason B1.2 saavuttamiseen tarvitaan 10 kurssia eli aikaa kuluu kaksi lukuvuotta.

Kurssit sopivat myös joustavaan opiskeluun työn ohessa. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada ohjausta työelämä- ja koulutusasioissa tarpeen mukaan. 

HUOM!

  • Johtuen suuresta hakijamäärästä opintoihin, kaikkia hakijoita ei voida kutsua tasotesteihin. Muistathan siis hakea myös muihin kouluihin; katso kursseja esimerkiksi http://www.finnishcourses.fi-sivustolta.
  • UUTTA: Tästä lähtien voimme tarjota kurssipaikkaa myös hakijoille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisessa koulutuksessa korkea-asteella (AMK tai yliopisto). Valitettavasti emme voi ottaa opiskelijoiksi hakijoita, joilla on tutkintotavoitteinen opiskelupaikka toisessa peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa.
  • Tarkista ennen opiskelun alkua TE-toimistosta, onko sinulla oikeus kotoutumistukeen tai omaehtoisen opiskelun tukeen.

Lisätietoa