Opiskelijaksi lukioon

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opinnot päätoimisena lukio-opiskelijana tai joustavasti töiden tai ammattimaisen harrastuksen ohella. Voit myös opiskella yksittäisiä aineita ja kursseja oman mielenkiintosi mukaan aineopiskelijana. Kursseja on tarjolla lähiopetuksena päivällä ja illalla. Koko lukion voi suorittaa myös verkossa tai verkko- ja lähiopetusta yhdistäen.

Eiran aikuislukiossa voit opiskella, kun olet täyttänyt 18 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun. Yläikärajaa ei ole eikä keskiarvorajoja. Lukioon voit ilmoittautua milloin vain lukuvuoden aikana.

Alle 18-vuotiaita voidaan aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen hyväksyä opiskelijaksi ainoastaan hakijaan liittyvästä erityisestä syystä. Alaikäisen hakijan oppilaaksiotosta päättää rehtori. Jokaisen alaikäisen hakijan tilanne arvioidaan konsultaatiokäynnillä yhdessä omaopon, huoltajan ja opiskelijan kanssa.

Eiran aikuislukiossa noudatamme aikuislukion opetussuunnitelmaa, jonka mukaan lukion oppimäärä on vähintään 44 kurssia. Lukio-opinnot voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana.

Voit opiskella Eiran aikuislukiossa tutkintotavoitteisena (varsinaisena) opiskelijana tai aineopiskelijana. Tutkintotavoitteisena opiskelijana tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukiossa on mahdollista opiskella myös kaksoistutkinto-opiskelijana, suorittaa lukion kursseja kaksikielisesti suomeksi ja englanniksi tai opiskella englanninkielisessä High School –ohjelmassa. Aineopiskelijana voit opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja ja voit korottaa päättötodistusnumeroitasi tai täydentää/korottaa ylioppilastodistustasi.