Opiskelija lasketaan kaukana asuvaksi, jos matka kouluun kestää yhteen suuntaan yli 3 tuntia.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Normaalisti opiskelijaksi ilmoittaudutaan paikan päällä koulun toimistossa. Jos ulkomailla tai kaukana asuva opiskelija ei pääse toimistoon ilmoittautumaan, hän ilmoittautuu kouluun sähköisesti.

Toimi näin:

  • Lähetä sähköpostilla lyhyt kuvaus itsestäsi ja aiemmista opinnoistasi osoitteeseen tuire.storm@eira.fi
  • skannaa liitteeksi tai lähetä postissa
    • kopio peruskoulun päättötodistuksestasi
    • jos olet opiskellut aiemmin lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, kopio edellisen koulun erotodistuksesta
    • kopio passista tai kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta
  • Tuire Storm lähettää sinulle sähköpostilla kirjautumisohjeet ja laskun. Kirjautumisen jälkeen Tuire Storm lähettää sinulle kaukana asuvan opiskelijan ohjeet ja varaa tutkinto-opiskelijoille Skype-opinto-ohjaukseen ajan.

Kursseille ilmoittautuminen

Kaukana asuva opiskelija ilmoittautuu haluamilleen verkkokursseille Wilman kautta. Etenemisessä kannattaa noudattaa yhdessä opinto-ohjaajan kanssa tehtyä suunnitelmaa.

Kurssien suorittaminen

Verkkokurssit opiskellaan Moodle-oppimisympäristössä. Opiskeluun tarvitaan tietokone ja nettiyhteys. Myös tulostin on suositeltava. Opiskelijan tulee ostaa oppikirjat itse.

Kokeen tekeminen

Verkkokursseilla voi olla joko verkkokoe tai lähikoe. Opinnoissa pääsee hyvin alkuun kokonaan verkossa suoritettavilla kursseilla. Kaikkia lukion kursseja ei kuitenkaan voi suorittaa pelkästään verkossa, joten kaukana asuvan opiskelijan kannattaa hakea heti opintojen alussa lähialueeltaan virallinen koepaikka ja -valvoja (esim. oppilaitos, lähetystö) joka valvoo tarvittavat lähikokeet. Tarkemmat tiedot koejärjestelyistä saa Tuire Stormilta kouluun kirjautumisen yhteydessä.

Ylioppilaskokeet

Ylioppilaskokeet pitää suorittaa paikan päällä Eiran aikuislukiossa.