Yksittäisten aineiden ja kurssien opiskelu lukiossa on maksullista.

Jos opiskelija ei ole kirjoilla missään oppilaitoksessa, aineopiskelun ilmoittautumismaksu on 100 euroa lukuvuodessa. Maksua vastaan voi opiskella niin montaa ainetta ja kurssia kuin haluaa. 

Jos opiskelija on kirjoilla jossain muussa toisen asteeen oppilaitoksessa kuin Eiran aikuislukiossa, kurssille ilmoittautumismaksu on 50€ / lähikurssi ja 80€ / verkkokurssi. Aineopiskelumaksu kattaa kurssille ilmoittautumisen eikä sitä palauteta, vaikka kurssi jäisi suorittamatta.

Aineopiskelijaksi ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin varsinaiseksi lukio-opiskelijaksikin.

Aineopiskelijan kursseille ilmoittautuminen

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissä koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Ota kuitenkin huomioon, että kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat pääsevät ensin ilmoittautumaan Wilmassa kursseille. Osa kursseista menee siis tutkinto-opiskelijoista täyteen, joten emme voi taata, että saat toivomaasi aikaan kurssit. Otathan huomioon, että osassa verkkokursseissa on myös rajattu osallistujien määrää.

Ohjauspalvelut aineopiskelijalle

Aineopiskelijoille on tarjolla aineopiskelijoiden infot. Infoissa saat opinto-ohjaajalta tietoa aineopiskeluun liittyvistä asioista. Aineopiskelijoille ei ole tarjolla yksilöohjausta – jos sinulla on opintoihin liittyviä kysymyksiä, niin olet tervetullut aineopiskelijoiden infoihin! Poikkeuksena ovat Eiran aikuislukiosta valmistuneet aineopiskelijat. Lue lisää aineopiskelusta Eirassa ja katso aineopiskeluinfojen ajankohdat

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen

Jos tarkoituksena on korottaa tai täydentää ylioppilaskirjoituksia, ota ensisijaisesti yhteyttä oppilaitokseen, josta olet valmistunut ylioppilaaksi. Jos haluat korottaa tai täydentää tutkintoasi Eiran aikuislukiossa, niin edellytämme sinulta 4 valtakunnallisen syventävän tai pakollisen kurssin suorittamista meillä (kyseiset kurssit tulee olla tehtynä ennen kirjoituksiin menemistä). Toimita opiskelijaksi ilmoittautuessasi kaikki todistukset aikaisemmista ylioppilaskirjoituksista koulun toimistoon. Perehdy etukäteen ylioppilaslautakunnan ohjeisiin ylioppilaskirjoitusten täydentämisestä sekä korottamisesta (www.ylioppilastutkinto.fi). Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen alkaa rehtorin infolla (infot lokakuussa ja huhtikuussa). Aineopiskelijoiden infoissa saat tietoa myös ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisista. Ilmoittautuminen tapahtuu opinto-ohjaajan luona.

Lukion päättötodistuksen korottaminen ja täydentäminen

Jos olet aikeissa korottaa lukion päättötodistusta, niin ilmoita asiasta opiskelijaksi ilmoittautuessasi koulun toimistoon. Toimistosta saat ohjeet korotus- ja täydennyssuunnitelmaan. Suunnitelma tulee tarkistuttaa opinto-ohjaajalla aineopiskelijoiden infossa. Suunnitelman tekemisessä tulee olla mukana lukion päättötodistuksesta kopio.

Kun täydennys- tai korotusohjelmasi on valmis, niin varaa aika omaopollesi todistuksen tilaamista varten. Omaopon tapaamisessa tulee olla mukana korotus – tai täydennysohjelma ja alkuperäinen lukion päättötodistus sekä viimeisin jaksotodistus täydennystodistusta tilattaessa. Ilmoita hyvissä ajoin toimistoon korotusohjelmasi valmistuminen, sillä todistusten kirjoittamiseen menee 2 viikkoa. Ota huomioon, että joihinkin oppilaitoksiin tarvitaan korotetut arvosanat jo hakuaikana. Ilmoita viimeistään 5. jakson palautepäivänä toimistoon, jos haluat lukuvuoden aikana korotetuista arvosanoista todistuksen. Todistuksia ei kirjoiteta kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen. 

Aineopiskelijaksi toisesta oppilaitoksesta

Jos olet Eiran aikuislukiossa suorittamassa kursseja, jotka on tarkoitus hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa suoritettavaan tutkintoon, niin sovi asiasta etukäteen oman oppilaitoksesi edustajien kanssa. Kurssiaikataulut ja arvioinnin toteuttamiset tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulutuksen mukaisesti.

Aineopiskelijan erityisjärjestelyt

Aineopiskelijat eivät ole oikeutettuja erityisjärjestelyihin kokeissa eivätkä ylioppilaskirjoituksissa.