Yksittäisten aineiden ja kurssien opiskelu lukiossa on maksullista.

Jos opiskelija ei ole kirjoilla missään oppilaitoksessa, aineopiskelun ilmoittautumismaksu on 100 euroa lukuvuodessa. Maksua vastaan voi opiskella niin montaa ainetta ja kurssia kuin haluaa. 

Jos opiskelija on kirjoilla jossain muussa toisen asteeen oppilaitoksessa kuin Eiran aikuislukiossa, kurssille ilmoittautumismaksu on 50€ / lähikurssi ja 80€ / verkkokurssi. Aineopiskelumaksu kattaa kurssille ilmoittautumisen eikä sitä palauteta, vaikka kurssi jäisi suorittamatta. Kurssivalinnat tehdään toimistossa ilmoittautumisen yhteydessä. 

Aineopiskelijaksi ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin varsinaiseksi lukio-opiskelijaksikin > lue lisää ja ilmoittaudu aineopiskelijaksi

Aineopiskelijan kursseille ilmoittautuminen

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissä koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Ota kuitenkin huomioon, että kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat pääsevät ensin ilmoittautumaan Wilmassa kursseille. Osa kursseista menee siis tutkinto-opiskelijoista täyteen, joten emme voi taata, että saat toivomaasi aikaan kurssit. Otathan huomioon, että osassa verkkokursseissa on myös rajattu osallistujien määrää.

Ohjauspalvelut aineopiskelijalle

Aineopiskelijoille on tarjolla aineopiskelijoiden infot. Infoissa saat opinto-ohjaajalta tietoa aineopiskeluun liittyvistä asioista. Aineopiskelijoille ei ole tarjolla yksilöohjausta – jos sinulla on opintoihin liittyviä kysymyksiä, niin olet tervetullut aineopiskelijoiden infoihin! HUOM! Aineopiskelijoiden info on toistaiseksi vain verkossa. Seuraa tietoa perehdytyksistä. 

Lue lisää aineopiskelusta Eirassa 

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen

Jos tarkoituksena on korottaa tai täydentää ylioppilaskirjoituksia, ota ensisijaisesti ja ajoissa yhteyttä oppilaitokseen, josta olet valmistunut ylioppilaaksi. Jos omaa vanhaa lukiota ei enää ole, ilmoittaudu asuinpaikkaasi lähimpään lukioon. Muista lukioista voi tiedustella, onko heillä mahdollisuutta ottaa ylimääräisiä uusijoita vastaan.

Jos kokelaalle on aiemmin myönnetty erityisjärjestelyjä, hänen pitää antaa ilmoittautumisen yhteydessä päätös ja muut tarvittavat tiedot lukiolle.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen

Uusintaan kannattaa ilmoittautua, jos on valmis sitoutumaan opiskeluun ja kokeeseen valmistautumiseen. Arvosanan nostaminen yhdellä pykälällä edellyttää yleensä merkittävää panosta sekä oppiaineen tavoitteiden mukaisessa osaamisen kehittämisessä että ajattelun taitojen kypsymisessä. 

Eiran aikuislukioon otetaan yo-kokeeseen

  • lukion nykyiset omat opiskelijat
  • uusijoita ja täydentäjiä, jotka ovat suorittaneet aikaisemmin ylioppilastutkinnon meillä
  • muut henkilöt toimintaedellytysten salliessa.

Lue lisää arvosanan korottamisesta Eiran aikuislukiossa tästä. Tutustu ylioppilastutkinnon suorittamiseen osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi.  

Tutkinnon täydentäminen

Tutkinnon hyväksytysti suorittanut saa täydentää tutkintoaan kokeilla, joihin hän ei ole aikaisemmin osallistunut. Tutkintoa voi täydentää myös jo suoritetun oppiaineen eritasoisella kokeella. Täydentävistä kokeista annetaan erilliset todistukset. Kokeen voi uusia niin monta kertaa kuin haluaa. 

Lukion päättötodistuksen korottaminen ja täydentäminen

Jos olet aikeissa korottaa lukion päättötodistusta, niin ilmoita asiasta opiskelijaksi ilmoittautuessasi koulun toimistoon. Toimistosta saat ohjeet korotus- ja täydennyssuunnitelmaan. Suunnitelma tulee tarkistuttaa opinto-ohjaajalla aineopiskelijoiden infossa. Suunnitelman tekemisessä tulee olla mukana lukion päättötodistuksesta kopio.

Kun täydennys- tai korotusohjelmasi on valmis, niin varaa aika omaopollesi todistuksen tilaamista varten. tätä varten opinto-ohjaajilla on koulun kotisivuilta varattavissa palvelut "lukion päättötodistuksen korotustodistuksen tilaaminen (aineopiskelijat)". Varaa aika sukunimesi aakkosten mukaiselle opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajan tapaamisessa tulee olla mukana korotus – tai täydennysohjelma ja alkuperäinen lukion päättötodistus sekä viimeisin jaksotodistus.Tärkeää on huomata, että joihinkin oppilaitoksiin tarvitaan korotetut arvosanat jo hakuaikana.

Ilmoita hyvissä ajoin ointo-ohjaajalle, jos haluat lukuvuoden aikana korotetuista arvosanoista todistuksen. 

Aineopiskelijaksi toisesta oppilaitoksesta

Jos olet Eiran aikuislukiossa suorittamassa kursseja, jotka on tarkoitus hyväksilukea toisessa oppilaitoksessa suoritettavaan tutkintoon, niin sovi asiasta etukäteen oman oppilaitoksesi edustajien kanssa. Kurssiaikataulut ja arvioinnin toteuttamiset tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulutuksen mukaisesti.

Aineopiskelijan erityisjärjestelyt

Aineopiskelijat eivät ole oikeutettuja erityisjärjestelyihin kokeissa eivätkä ylioppilaskirjoituksissa.