Kirjat ja kirjalainaamo

Lähes kaikilla opintojaksoilla käytetään oppikirjoja tai digioppimateriaalia, jotka opiskelijan tulee hankkia, jotta voi suorittaa opintonsa. Katso alla olevasta linkista lukuvuoden oppimateriaali (päivitetty 30.1.2024).

Lukion oppimateriaali 2023-24 (pdf)

Eirassa tutkinto-opiskelijoiden käytössä on kirjalainaamo, josta opiskelijat voivat lainata oppikirjoja. Maksuttomaan toisen asteen opiskeluun oikeutetut* opiskelijat saavat kirjastosta käyttöönsä kaiken opinnoissa tarvittavan oppimateriaalin. Muut opiskelijat voivat myös lainata kirjoja mikäli niitä on vapaan. Digikirjat eivät ole lainattavissa. (* Maksuttomuus on voimassa laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvilla opiskelijoilla sen vuoden loppuun asti jolloin hän täyttää 20.)
 
Kirjojen laina-aika on yksi jakso ja kirjat tulee palauttaa välittömästi opintojakson päätyttyä. Uusia kirjoja ei saa lainaan ennen kuin edelliset kirjat on palautettu. Kirjoja ei voi varata, eikä niihin saa tehdä mitään merkintöjä. Jos kirja vaurioituu tai jää palauttamatta, lainaaja joutuu korvaamaan kirjan. Lainan voi uusia päättöviikolla joko tulemalla kirjalainaamoon tai lähettämällä sähköpostia kirjalainaamon hoitajalle. Kerro sähköpostiviestissäsi koko nimesi ja Eiran opiskelijanumerosi sekä kirjan numero. Ota henkilöllisyystodistus mukaasi kirjalainaamoon. 

Kirjalainaamon aukioloajat

Kirjalainaamo on suljettu 13.6.-4.8.

Kirjalainaamon aukioloajat jaksolla 5

Osoite: Laivurinkatu 3, toimistokerros.  
Kirjalainaamoa hoitaa Vilma Turunen, [email protected]
 
 
Digikirjojen hankinta 

Digikirjoina käytetään esimerkiksi näitä: 
Studeo: Studeo  
SanomaPro: Lukion tuotteet | Sanoma Pro

Lukiokirjojen hankkiminen muualta 

Kirjastot Kirjastot ja palvelut | Helmet