Kirjat ja kirjalainaamo

Lähes kaikilla kursseilla ja opintojaksoilla käytetään oppikirjoja tai digioppimateriaalia, jotka opiskelijan tulee hankkia, jotta voi suorittaa opintonsa. Katso alla olevasta linkista lukuvuoden oppimateriaali (päivitetty 25.1.2023).

Lukion oppimateriaali 2022-23(PDF)

Eirassa tutkinto-opiskelijoiden käytössä on kirjalainaamo, josta opiskelijat voivat halutessaan lainata oppikirjoja. Kirjalainaamossa ei ole kaikkia lukiossa käytettäviä oppikirjoja eikä niitä riitä kaikille. Digikirjat eivät ole lainattavissa. Maksuttomaan toisen asteen opiskeluun oikeutetut opiskelijat saavat kirjastosta käyttöönsä kaiken opinnoissa tarvittavan oppimateriaalin. 
 
Kirjojen laina-aika on yksi jakso. Kirjoja ei voi varata, eikä niihin saa tehdä mitään merkintöjä. Jos kirja vaurioituu tai jää palauttamatta, lainaaja joutuu korvaamaan kirjan. Lainan voi uusia päättöviikolla joko tulemalla kirjalainaamoon tai lähettämällä sähköpostia kirjalainaamon hoitajalle. Kerro sähköpostiviestissäsi koko nimesi ja Eiran opiskelijanumerosi sekä kirjan numero. Ota henkilöllisyystodistus mukaasi kirjalainaamoon. 

Kirjalainaamon aukioloajat

Osoite: Laivurinkatu 3, toimistokerros.  
Kurssikirjalainaamoa hoitaa Vilma Turunen, [email protected] 
 
 
Digikirjojen hankinta 

Digikirjoina käytetään esimerkiksi näitä: 
Studeo: Studeo | LOPS 2016 -kurssit - Studeo 
SanomaPro: Lukion tuotteet | Sanoma Pro

Lukiokirjojen hankkiminen muualta 

Kirjastot Kirjastot ja palvelut | Helmet 
Käytetyt lukiokirjat Käytetyt lukiokirjat helposti ja edullisesti | Jamera