Peruskoulun ajankohtaista

Katso kaikki uutiset

Tervetuloa opiskelemaan Eiran aikuislukioon

Lukio, Peruskoulu, Yleinen25.8.2022

Eiran aikuislukiossa ajankohta ei ole ongelma. Voit aloittaa opiskelun heti kun siltä tuntuu.

Eiran aikuislukiossa voi opiskella lukiossaperuskoulussa ja TUVAssa sekä aineopiskelijana arvosanoja korottaen tai omaksi iloksesi. Kaikkiin koulutusohjelmiimme voit ilmoittautua/hakea ympäri vuoden. Tutustu koulutusohjelmiimme ja ilmoittaudu mukaan!

 

Ilmoittaudu lukioon

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opinnot päätoimisena lukio-opiskelijana tai joustavasti töiden tai ammattimaisen harrastuksen ohella (esimerkiksi Urhea-opiskelijat). Voit aloittaa lukion alusta, jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun tai opiskella yksittäisiä aineita ja opintokokonaisuuksia oman mielenkiintosi mukaan aineopiskelijana. Koko lukion voi suorittaa myös verkossa tai verkko- ja lähiopetusta yhdistäen.

Voit opiskella lukiossa kun olet täyttänyt 18 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun. Yläikärajaa ei ole, eikä todistuksen keskiarvo vaikuta opiskelijavalintaan. Jos olet alle 18-vuotias, ja tarvitset lukiopaikkaa erityisestä syystä, tutustu ohjeisiimme.

Lukiossa voit opiskella joustavasti monin eri tavoin. Voit koota verkko- ja lähiopinnoista ja  omaan tahtiin -opintojaksoista itsellesi parhaiten sopivan yhdistelmän. Jos siis sinulla on perhettä, käyt töissä tai vaikkapa urheilet, Eirasta löydät ajankäyttöösi sopivat tavat opiskella.

Meillä opiskelijaksi voit ilmoittautua läpi vuoden. Tutustu ja ilmoittaudu alla olevista linkeistä.

Lue lisää lukio-opiskelusta  /  Lue lisää aineopiskelusta / Lue lisää verkko- ja etäopiskelusta

 

Opiskele lukio verkossa

Eiran aikuislukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän etäopiskeluna verkossa. Voit opiskella meillä joko tutkintotavoitteisena opiskelijana tai täydentää opintoja yksittäisillä aineopinnoilla. Kaikki opinnot suoritetaan Moodle-verkkoympäristössä. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan samoin kuin lukion opiskelijaksi. Lue lisää verkko-opiskelusta

Hae opiskelemaan peruskouluun

Eiran aikuislukio tarjoaa peruskouluopetusta aikuisille. Koulussamme opiskelee vuosittain noin 250-350 perusasteen opiskelijaa - osa suorittamassa loppuun kesken jääneitä opintojaan, osa aloittaen peruskoulun alusta. Opiskelijat, jotka eivät puhu suomea lainkaan tai riittävästi opiskellakseen, aloittavat peruskoulun erillisellä lukutaitovaiheella. 

Eiran aikuislukion tutkintoon johtava aikuisten peruskoulu on suunnattu 17-25 -vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei ole peruskoulutasoisia opintoja omasta kotimaastaan tai Suomesta. Se sopii vahvan suomenkielen opintojen vuoksi erinomaisesti myös juuri maahan tulleille vieraskielisille. Opiskelun voi aloittaa alku- tai päättövaiheesta henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Otamme opiskelemaan myös yli 25-vuotiaita paikkatilanteesta riippuen. 

Peruskoulussa voi opiskella myös aineopiskelijana vain yhtä ainetta. Tarjoamme erityisesti suomen kielen kursseja aineopiskelijoille. Suomen kielen kurssit sopivat hyvin nopeasti edistyville opiskelijoille ja kursseja on tarjolla myös työssäkäyville ilta-aikaan. Aineopiskelumaksu on 150€.

Peruskouluun ja suomen kursseille voi hakea jatkuvalla haulla vuoden ympäri. Kutsumme valittuja hakijoita tasotesteihin kuusi kertaa vuodessa ja opinnot voi aloittaa opintojaksojen vaihtuessa, jos kursseilla on tilaa. Lue lisää ja hae eira.fi/peruskouluun.

Opiskele suomea

Eiran aikuislukiossa voit opiskella suomen kieltä tehokkaasti ja monipuolisesti kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä. Kursseja on laajalti alkeistasolta A0 tasolle B1.2 asti. Voit hakea suomen kielen kursseille milloin vain vuoden aikana. Kursseille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa.

Suomen kielen kursseilla opiskelu on maksullista. Lukuvuosimaksu lukuvuodelle 2022-23 on 150€. Lukuvuosimaksu kattaa kaikki lukuvuoden aikana suoritetut opinnot Eiran aikuislukiossa.

Hakemusten perusteella valitut opiskelijat osallistuvat tasotestiin osallistuakseen oikeantasoiselle kurssille. Tasotestejä järjestetään kuusi kertaa vuodessa. Lukuvuosi Eiran aikuislukiossa on jaettu viiteen opintojaksoon ja opinnot voi aloittaa aina uuden jakson vaihtuessa, jos kursseilla on tilaa. Lue lisää suomen kielen opiskelustaRead more  

Hae tutkinoon valmistavaan koulutukseen (TUVA)

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa maksimissaan vuoden mittaisen tutkintoon valmistavan koulutuksen (TUVA). Koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, joiden tavoitteena on vahvistaa osaamistaan ja opiskeluvalmiuksiaan ennen lukio- tai ammattiopintoja.

TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutukseen haetaan Opintopolku-palvelussa. Koulutus alkaa 15.8.2022, mutta koulutukseen on jatkuva haku. Lue lisää TUVAsta

Kaksoistutkinto

Eiran aikuislukio tarjoaa ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden kahden tutkinnon (ns. ammattilukio) samanaikaiseen suorittamiseen. Kaksoistutkinnoissa yhteistyötahojamme ovat Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos, Helsingin konservatorio ja Ravintolakoulu Perho. Yksittäisiä opiskelijoita on myös muista ammatillisista oppilaitoksista. Lue lisää 

Ammattimaisesti harrastavat ja urheilijat - Urhea

Eiran aikuislukion joustavia, henkilökohtaisesti räätälöityjä opinto-ohjelmia voivat hyödyntää niin huippu-urheilijat (Urhea-opiskelijat) kuin monet muutkin ammattimaisesti harrastavat, esimerkiksi muusikot ja tanssijat. Lue lisää 

SAT-valmennuskurssit 

Eiran aikuislukiossa voit kerrata ja harjoitella SAT-kokeisiin SAT Preparation -kursseilla. Valmennuskursseilla opiskellaan englantia ja matematiikkaa. 

Kursseille ilmoittutuvat ovat Eiran aikuislukion aineopiskelijoita. Opiskelu on maksullista. Aineopiskelumaksu on 100€/lukuvuosi tai 40€/opintopiste (SAT-kurssi on yhteensä 2 opintopistettä). Seuraa sivuiltamme kurssiaikoja.

Valmennuskursseja on sekä syksyllä että keväällä. Ajankohdat kerrotaan sivuillamme niiden varmistuttua. Lue lisää