Suomen kielen kursseilta saat hyvät valmiudet opiskeluun ja työelämään

Eiran aikuislukion laajassa valikoimassa on suomen kielen kursseja alkeistasolta A0 tasolle B1.2. Kursseja on sekä aamupäivisin (klo 8:50-13:50) että illalla (klo 17:10-20:10). Kursseille valitut opiskelijat sijoittuvat eri opiskeluryhmiin hakuvaiheessa tehdyn tasotestin mukaisesti. Kursseilla opiskellaan joko 4, 3 tai 2 kertaa viikossa riippuen ryhmästä.

Viikottainen opiskelutuntimäärä on 3 ja 4 kertaa viikossa opiskelevilla 20 tuntia/viikko, 2 kertaa viikossa opiskelevilla 10 tuntia/viikko.

Kurssit sopivat joustavaan opiskeluun työn ohessa. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada ohjausta työelämä- ja koulutusasioissa tarpeen mukaan. 

Näin haet suomen kielen kursseille

Voit hakea suomen kielen kursseille milloin vain vuoden aikana. Kursseille haetaan alla olevasta linkistä.

Kaikki hakijat kutsutaan tasotesteihin. Opinnot voi kuitenkin aloittaa vasta sen jälkeen, kun hakijalle osoitetaan kurssipaikka sopivalta kurssilta. Kursseja alkaa viisi kertaa vuodessa. Kaikille hakijoille ei voida tarjota opiskelupaikkaa, muistathan siis hakea myös muihin kouluihin. 

Katso/tulosta tästä hakuprosessin aikataulu lukuvuonna 2022-23 (pdf)

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 

Jos opiskelet tai olet aikaisemmin opiskellut suomen kielen kursseilla Eiran aikuislukiossa ja haluat ilmoittautua lukuvuodelle, älä täytä tätä hakemusta vaan ole suoraan yhteydessä opinto-ohjaajaan: henrik.domingo@eira.fi, 0505908601.

Opiskelun kesto

Opiskelun kesto riippuu suomen kielen lähtötasosta. Lukuvuoden (syyskuu-toukokuu) aikana opiskellaan 5 jaksoa ja yksi kurssi kestää yhden jakson ajan (huom. poikkeus: 2 kertaa viikossa opiskelevilla kurssin suorittaminen kestää 2 jaksoa). Jos opiskelun aloittaa aivan alkeistasolta (A0-A1.1) tason B1.2 saavuttamiseen tarvitaan 10 kurssia eli aikaa kuluu kaksi lukuvuotta. 


HUOM!

  • Johtuen suuresta hakijamäärästä opintoihin, kaikille hakijoille ei voida tarjota opiskelupaikkaa. Muistathan siis hakea myös muihin kouluihin; katso kursseja esimerkiksi http://www.finnishcourses.fi-sivustolta.
  • Voimme tarjota kurssipaikkaa myös hakijoille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisessa koulutuksessa korkea-asteella (AMK tai yliopisto). Valitettavasti emme voi ottaa opiskelijoiksi hakijoita, joilla on tutkintotavoitteinen opiskelupaikka toisessa peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa.
  • Tarkista ennen opiskelun alkua TE-toimistosta, onko sinulla oikeus kotoutumistukeen tai omaehtoisen opiskelun tukeen.

Lisätietoa

  • Lisätietoa kielikursseista opinto-ohjaaja Henrik Domingolta: henrik.domingo@eira.fi, puh. 050 590 86 01.