Tervetuloa aineopiskelijaksi Eiran aikuislukioon! 

 Voit opiskella aineopiskelijana, jos 

  • Korotat tai täydennät ylioppilastutkintoa
  • Korotat lukion päättötodistusta
  • Opiskelet yksittäisiä opintojaksoja/aineita.

Aineopiskelija opiskelee yksittäisiä opintoja aikuislukiossa. Aineopiskelijoita ovat myös toisen lukion tai ammatillisen oppilaitoksen tutkinto-opiskelijat sekä lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon korottajat ja täydentäjät.

Jos opiskelet jossain muussa toisen asteen oppilaitoksessa, sovi etukäteen oman oppilaitoksesi edustajan kanssa opinnoista, jotka on tarkoitus hyväksilukea suoritettavaan tutkintoon. Aikataulut ja arvioinnit tehdään kaikille opiskelijoille yhtä aikaa Eiran aikuislukion aikataulutuksen mukaisesti. 

Aineopiskelu on maksullista. Aineopiskelumaksu kattaa ilmoittautumisen ja opiskelun lukuvuoden aikana. Jos opintojaksoa ei saa suoritettua, maksua ei palauteta. Lue tarkemmin aineopiskelumaksusta.

Ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat maksavat aineopiskelumaksun lisäksi ylioppilaskirjoituksiin liittyvät maksut. Aineopiskelijan oikeus täydentää tai korottaa tutkintoa Eiran aikuislukiossa on ehdollinen. Tutustu kohdassa Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen.

Kesäopinnoista on erilliset maksut. Kesäopintotarjonta julkaistaan keväällä maaliskuun aikana osoitteessa eira.fi/kesaopetus.

Aineopiskelijoille ei ole tarjolla henkilökohtaista opinto-ohjausta eivätkä aineopiskelijat ole oikeutettuja opiskelun tukeen. Ohjeita opiskeluun saa koulun kotisivuilta, toimistosta ja aineopiskeluinfoista. Tarkempia opintojen suorittamiseen liittyviä kysymyksiä voi kysyä suoraan oppiaineiden opettajilta. 

Aineopiskelijat kustantavat itse ruokailunsa. Koulussa on ruokala.

Aineopiskelijoilla ei ole lainaoikeutta koulun kirjastoon. Opiskeluun tarvittavan opintomateriaalin löydät tästä.

Voit ilmoittautua aineopiskelijaksi täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen