Tervetuloa opiskelijaksi aikuislukioon

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa lukio-opintoja joustavasti omaan tilanteeseesi sopivalla tavalla. Voit opiskella opintojaksoja lähi-, etä- ja verkko-opintoina ja koostaa niistä itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden. Koko lukion voi myös suorittaa verkossa. Tutkinto-opiskelun lisäksi voit opiskella yksittäisten aineiden opintoja aineopiskelijana. Opinnot voi aloittaa milloin vain lukuvuoden aikana.

Koko lukion opintotarjonta saatavillasi

Eiran aikuislukiossa voit opiskella kaikki lukion valtakunnalliset pakolliset sekä valinnaiset opinnot ja opiskella monipuolisesti kieliä myös aivan alkeista alkaen.

Opiskelijaksi ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Varaudu lähettämään ilmoittautuessasi tarvittavat todistukset ja dokumentit; tiedot liitteistä löydät alla olevien linkkien kautta ilmoittautumissivulta:

Opetustarjonnan ja lukuvuoden tarjottimen löydät aina osoitteessa eira.fi/lukio. Eiran aikuislukiossa noudatamme aikuislukion opetussuunnitelmaa, jonka mukaan lukion oppimäärä on vähintään 88 opintopistettä. Tarjotin löytyy myös tämän sivun yläreunasta pikalinkistä. Kurssien ja opintojaksojen kuvaukset ja sisällöt löytyvät opetussuunnitelmasta.  

Tutkintotavoitteisena opiskelijan tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukiotutkinnon voi suorittaa myös kaksoistutkinto-opiskelijana yhteistyökoulujemme opinto-ohjelmissa. Oppivelvollisuusikäisten opiskelusta voit lukea lisää täältä. Lue lisää ja ilmoittaudu tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi.

Aineopiskelijana voit opiskella yksittäisen aineen opintoja. Aineopiskelijoita ovat myös toisen lukion tai ammattikoulun tutkinto-opiskelijat sekä lukiotutkinnon täydentäjät ja korottajat. Lue lisää yksittäisten aineiden opiskelusta . Tutustu ohjeisiin lukio- tai yo-tutkinnon täydentämisestä ja korottamisesta. Aineopiskeluun ei ole ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia. Aineopiskelijana opiskelu on maksullista. 

Kesäopetus ja abikurssit

Voit edistää opintoja tai valmistautua yo-kokeisiin Eiran aikuislukion kesäopinnoissa. Kesäopinnot  koostuvat kesäkuun etäopintojaksoista, kesällä suoritettavista verkko-opinnoista ja elokuun lähiopetuksena pidettävistä abikursseista. Kesäopintoihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Lue lisää kesän opetuksesta ja ilmoittaudu.

Erilaisia opetusmuotoja eri tarpeisiin

Eiran aikuislukiossa voit yhdistellä erilaisia opetusmuotoja oman elämäntilanteesi ja aikataulusi mukaan.