Ilmoittaudu aineopiskelijaksi

Aineopiskelijaksi ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake. Opiskelijaksi kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin ennen opiskelun aloittamista. 

Aineopiskelumaksu on 100 € lukuvuosi ja se maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkimaksuna.

Jos opiskelija on kirjoilla jossain toisessa toisen asteen oppilaitoksessa aineopiskelumaksu on 80€ / lähi- tai etäkurssi (LOPS2021 opintojaksoilla: 40 € / opintopiste) ja 120€ / verkkokurssi (LOPS2021 opintojaksoilla: 60 € / opintopiste). Maksu kattaa ilmoittautumisen eikä sitä palauteta, jos kurssia/opintojaksoa ei saa suoritetuksi. Saat ilmoittautumisen jälkeen toimistosta maksulinkin verkkomaksuun.

Ylioppilastutkinnon täydentäjät ja korottajat joutuvat maksamaan aineopiskelumaksun (100 €) lisäksi ylioppilaskirjoituksiin liittyvät maksut.

HUOM! Voit tulla täydentämään tai korottamaan ylioppilaskokeen arvosanoja Eiran aikuislukioon, jos olet valmistunut Eirasta ylioppilaaksi. Muissa tilanteissa vain vaadittujen ehtojen mukaisesti: Tutustu yo-kokeiden täydentämisen erityisehtoihin Eiran aikuislukiossa tästä.

Ilmoittautuminen aineopiskelijaksi - lomakkeet

HUOM! Ennen kuin alat täyttää ilmoittautumislomaketta varmista, että sinulla on lukioon tarvittavat todistukset joko pdf-muodossa tai opintopolku-linkkinä liitettäväksi ilmoittautumislomakkeeseen.

Tarvitset aineopiskelijaksi kirjautumiseen seuraavat liitteet:

Kirjautuminen lukion aineopiskelijaksi:

  • oma kuva ja kuva henkilöllisyystodistuksesta (passi/henkilökortti) > Tallenna pdf-muodossa 

Mikäli olet korottamassa lukion päättötodistusta tai korottamassa/täydentämässä ylioppilastutkintotodistusta (liitteet opintopolku-linkkinä tai pdf-tiedostona):

  • aikaisempien opintojen todistukset (lukion päättötodistus ja ylioppilastutkintotodistus)
  • mahdollinen luki- ja/tai vieraskielisyystodistus sekä erityisjärjestelypäätös.

Uudemmat päättötodistukset ja yloppilastutkintotodistukset voi toimittaa opintopolku-linkkinä (ohje). Opintopolkuun kirjautuaksesi tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Opintopolun osoite on opintopolku.fi.

Ilmoittautumisen ja maksun jälkeen saat toimistosta sähköpostilla

  • tunnukset Eiran aikuislukion Wilmaan
  • tiedon aineopiskelijoiden infosta.

Aineopiskelijoiden infojen ajat löytyvät koulun kalenterista sekä aineopiskelijan perehdytykset -sivulta.

Wilma-tunnuksilla pääset ilmoittautumaan kursseille. Aineopiskelijoiden ilmoittautumisajan kursseille löydät sivulta lukuvuosi

Kysymyksiä hausta tai lukio-opiskelusta Eirassa?

Toimiston yhteystiedot:

09 4542 270 (ma-pe klo 10-15) / toimisto@eira.fi

Toimiston ollessa ruuhkautunut neuvoja aineopiskeluun voi tiedustella myös apulaisrehtorilta:

09 4542 2736 - apulaisrehtori Teemu Karjalainen