Aineopiskelu Eiran aikuislukiossa

Opintojen aloittaminen

  1. Ilmoittaudu aineopiskelijaksi 
  2. Maksa aineopiskelumaksu 
  3. Osallistu aineopiskeluinfoon 
  4. Hahmottele opintosuunnitelma Wilman opintosuunnitelma -lomakkeella 
  5. Ilmoittaudu suunnitelmasi mukaisiin opintoihin. 

Opiskelusuunnitelma

Opintojen alussa on hyvä tehdä itselle oma opiskelusuunnitelma. Opintosuunnitelma tehdään Wilman lomakkeella Lukion opintosuunnitelma. Jaksoittainen opintojaksomäärä kannattaa mitoittaa omaan elämäntilanteeseen ja käytettävissä olevaan aikaan. Aikuislukio-opiskelun päätoiminen opiskelutahti on 4-5 kurssia / jakso (LOPS2016) ja 8-10 opintopistettä (op) / jakso (LOPS2021). Oikein mitoitettu opintosuunnitelma auttaa hahmottamaan opiskeluun kuluvaa aikaa. Vahvista tarvittaessa pohjatietojasi ja aloita pitkien ja haasteellisten aineiden opiskelu ajoissa. 

Näet oppiaineiden sisältämät opinnot Wilman Opinnot-välilehdeltä. Opinnot-välilehdeltä näet myös omat suoritustietosi.

Ota jaksokohtaista aikataulua suunnitellessasi huomioon myös päättöviikon aikataulu. Yleensä merkittyjen aikojen lisäksi ei ole mahdollista järjesteää erillisiä kokeita. Jos joudut tekemään kaksi koetta samalla kerralla, saat 40 minuuttia lisäaikaa kokeiden suorittamiseen.

Opintotarjotin

Tarjolla olevat opinnot näet koulun kotisivuilta opintojaksotarjottimesta (yläpalkki). Jaksokohtaiset opintotarjottimet ovat alustava suunnitelma koko lukuvuoden aikana tarjolle tulevista eri oppiaineiden opintojaksoista. Tarjottimen avulla voit hahmottaa alustavasti koko lukuvuoden opintosuunnitelmasi.

Tarjottimisssa näkyvät lukuvuoden lähi- ja verkko-opetuksen opintojaksot sekä päättöviikon opetusaikataulu. Sama tieto löytyy myös Wilman kurssitarjottimista. Opintojakson sisällön voi tarkistaa klikkaamalla Wilman kurssitarjottimessa hiiren oikealla näppäimellä jaksokohtaisen kurssitarjottimen opintojakson koodia.

Opintoihin ilmoittautuminen

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissäsi koko Eiran aikuislukion opintotarjonta. 

Opintojaksoille ilmoittautuminen on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat ennen aineopiskelijoita. Osa lähiopetuksen opintojaksoista saattaa täyttyä jo ennen aineopiskelijoiden ilmoittautumisaikaa. Näet aineopiskelijoiden ilmoittautumisajan opintojaksotarjottimesta

Opintojaksoille ilmoittaudutaan jaksoittain. Jos olet kirjoilla vain Eiran aikuislukiossa, ilmoittaudu Wilman kurssitarjottimella. Jos olet kirjoilla myös toisessa oppilaitoksessa, opintojaksolle ilmoittaudutaan uudelleen aineopiskelijan ilmoittautumislomakkkeella

Katso eri tavat osallistua opetukseen