Tutkinto-opiskelu

Tutkintotavoitteisena opiskelijana tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Eiran aikuislukion tutkinto-opiskelijat ovat pääsääntöisesti yli 18-vuotiaita. Lukio-opiskelulle ei ole keskiarvorajoja eikä yläikärajaa.

Voit ilmoittautua tutkinto-opiskelijaksi, kun sinulla ei ole lukiotutkintoa suoritettuna, lukiotutkinto on jäänyt kesken ja sinulla on vielä lukion opiskeluaikaa (4 vuotta) jäljellä ja olet suorittanut peruskoulun tai vastaavat opinnot hyväksytysti. Tutkinto-opiskelijoita ovat myös yhteistyökoulumme kaksoistutkintoa suorittavat opiskelijat sekä esimerkiksi Urhea-opiskelijat.

Alle 18-vuotias: Alle 18-vuotias peruskoulun suorittanut hakija voidaan ottaa tutkinto-opiskelijaksi koulutukseen ainoastaan hakijaan liittyvästä erityisestä terveydellisestä tai muusta henkilökohtaiseen elämäntilanteeseen liittyvästä syystä. 

Jos haet alaikäisenä tutkinto-opiskelijaksi Eiran aikuislukioon, edellytämme sinulta seuraavaa:

  • Jos peruskoulun päättötodistuksen  lukuaineiden keskiarvo on yli 7 ja sinulla on erityinen syy, lähetä opinto-ohjaajalle sähköpostilla vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot, miksi haet alaikäisenä Eiran aikuislukioon opiskelemaan. Jos olet lisäksi oppivelvollinen, liitä hakemukseen opinto-ohjaajasi yhteystiedot. Hakemukseen tutustuttuaan Eiran opinto-ohjaaja on yhteydessä opinto-ohjaajaasi. Eiran opinto-ohjaaja ohjeistaa hakuprosessissa hakijaa ja huoltajaa. Oikean opinto-ohjaajan löydät sukunimesi alkukirjaimen mukaan. Sähköposti on muotoa [email protected]
  • Jos sinulla ei ole erityistä syytä, keskiarvosi ei riitä lukioon tai suomen kieli tai muut taitosi vaativat vahvistusta lukiota varten, hae Eiran TUVAan. Listätietoa TUVAsta.

Oppivelvollinen opiskelija: Oppivelvollisuusikäiset, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan toisen asteen opiskeluun (pääosin 2005 tai sen jälkeen syntyneet opiskelijat), voivat jatkaa opintoja Eiran aikuislukiossa. Opiskelu on maksutonta ja on voimassa sen kalenterivuoden loppuun asti, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta.

Peruskoulun ulkomailla suorittanut opiskelija: Jos sinulla on ulkomailla suoritettu peruskoulu ja suomen kielen taitosi on vähintään tasolla B1.2, voit kirjautua lukio-opiskelijaksi.  Lue tarkemmat ohjeet Ilmoittaudu lukioon

Kahden tutkinnon opiskelu: Eiran aikuislukio tarjoaa ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden kahden tutkinnon (ns. ammattilukio) samanaikaiseen suorittamiseen. Tällöin opiskelija on tutkinto-opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksessa ja aineopiskelijana aikuislukiossa. Kahden tutkinnon opiskelijaksi haetaan aina ammatillisen oppilaitoksen kautta. Kaksoistutkinnoissa yhteistyötahojamme ovat Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos, Helsingin konservatorio ja Perho Liiketalousopisto. Yksittäisiä opiskelijoita on myös muista ammatillisista oppilaitoksista.

Kaukana asuva opiskelija: Opiskelija lasketaan kaukana asuvaksi, jos matka kouluun kestää yhteen suuntaan yli 3 tuntia. Tutkintotavoitteisille kaukana asuville opiskelijoille voidaan myöntää ns "etä-status", jonka turvin opiskelijalla on oikeus tehdä niiden verkko-opintojaksojen, joissa on lähikoe koululla, kokeet etänä.

Lue lisää ja ilmoittaudu tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi.

Aineopiskelu

Aineopiskelijana opiskelet yksittäisen aineen opintoja. Aineopiskelijoita ovat myös toisen lukion tai ammattikoulun tutkinto-opiskelijat.  Aineopiskeluun ei ole ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia. Aineopiskelijana opiskelu on maksullista. Lue lisää yksittäisten aineiden opiskelusta.

Voit opiskella aineopiskelijana, jos