Yksittäisten aineiden ja kurssien opiskelu lukiossa on maksullista.

Jos opiskelija ei ole kirjoilla missään oppilaitoksessa, aineopiskelun ilmoittautumismaksu on 100 euroa lukuvuodessa. Maksua vastaan voi opiskella niin montaa ainetta ja kurssia kuin haluaa. 

Jos opiskelija on kirjoilla jossain muussa toisen asteeen oppilaitoksessa kuin Eiran aikuislukiossa, opintojaksolle ilmoittautumismaksu on 40€/opintopiste/lähikurssi ja 60€/opintopiste/verkkokurssi. Aineopiskelumaksu kattaa kurssille ilmoittautumisen eikä sitä palauteta, vaikka kurssi jäisi suorittamatta. Kurssivalinnat tehdään toimistossa ilmoittautumisen yhteydessä. 

Aineopiskelijaksi ilmoittaudutaan samalla tavalla kuin varsinaiseksi lukio-opiskelijaksikin > lue lisää ja ilmoittaudu aineopiskelijaksi

Aineopiskelijan kursseille ilmoittautuminen

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissä koko Eiran aikuislukion kurssitarjonta. Ota kuitenkin huomioon, että kursseille ilmoittautuminen Wilmassa on porrastettu niin, että tutkinto-opiskelijat pääsevät ensin ilmoittautumaan Wilmassa kursseille. Osa kursseista menee siis tutkinto-opiskelijoista täyteen, joten emme voi taata, että saat toivomaasi aikaan kurssit. Otathan huomioon, että osassa verkkokursseissa on myös rajattu osallistujien määrää.

Ohjauspalvelut aineopiskelijalle

Aineopiskelijoille on tarjolla aineopiskelijoiden infot. Infoissa saat opinto-ohjaajalta tietoa aineopiskeluun liittyvistä asioista. Aineopiskelijoille ei ole tarjolla yksilöohjausta – jos sinulla on opintoihin liittyviä kysymyksiä, niin olet tervetullut aineopiskelijoiden infoihin! HUOM! Aineopiskelijoiden info on toistaiseksi vain verkossa. Seuraa tietoa perehdytyksistä. 

Lue lisää aineopiskelusta Eirassa 

Aineopiskelijan erityisjärjestelyt

Aineopiskelijat eivät ole oikeutettuja erityisjärjestelyihin kokeissa eivätkä ylioppilaskirjoituksissa.