Omaan tahtiin -opiskelu

Omaan tahtiin Eirassa (matematiikka) -video

Omaan tahtiin opiskelu tarkoittaa, että oppiaineen kursseja ei ole sidottu jakson kestoon vaan oppiaineen kursseja voi suorittaa itselle sopivaan tahtiin. Jakson aikana voi opiskella yhden tai useamman kurssin sisällöt tai jatkaa vaikeamman  kurssin opiskelua seuraavalle jaksolle.

Opiskelun voi aloittaa itselle sopivasta kurssista missä tahansa vaiheessa jaksoa. Opiskelu tapahtuu jokaisen omassa tahdissa. Opettaja ohjaa opiskelijoita henkilökohtaisesti, antaa materiaaleja ja harjoituksia.

Kun kurssin asiat on käyty läpi, voit osallistua kokeeseen ja siirtyä opiskelemaan seuraavaa kurssia. Omaan tahtiin –kurssit on merkitty kurssitarjottimeen tähdellä (*), esimerkiksi ENA01-06*. Jaksoittain tarjottavat aineet on koostettu tarjottimen alkuun otsikon "erityiskurssit" alle.

Omaan tahtiin -kursseilla läsnäolokäytännöt vaihtelevat aineittain. Pääsääntöisesti omaan tahtiin -kurssit on tarkoitettu opiskelijoille, jotka pystyvät osallistumaan tunneille. Verkkokurssit on tarkoitettu etäopiskelua tarvitseville opiskelijoille.