Kiinnostaako sinua hakea lukion jälkeen ulkomaille?

Kansainväliset kokemukset ja ulkomaille hakeminen lähtevät aina opiskelijan omasta toiveesta ja aloitteesta. Parhaan avun alkuun saat selvittämällä hakuvaatimukset itse nettisivuilta ja kohdeyliopistojen hakupalveluista. Tutustu maakohtaisiin yleisohjeisiin ja ulkomailla opiskelusta: Maailmalle.net.

Ulkomaille hakujen käytännöt, ohjeet ja päivämäärät vaihtelevat, joten jos haet lukion jälkeen ulkomaiseen korkeakouluun, selvitä: 

  • Mitä koulutusta haluaisit lähteä opiskelemaan? 
  • Mistä maasta/maista olet kiinnostunut? 
  • Missä yliopistoissa alaasi voi kohdemaassa lukea? 
  • Maan yleiset pääsyvaatimukset ja korkeakoulujen haun aikataulut 
  • Opiskelun kustannukset kohdemaassa ja -yliopistoissa ja mahdollinen KELA:n opintotuki (Opiskelu ulkomailla
  • Varmista opiskelukieli, kielitaidon vaatimukset ja mahdolliset kielitestit 
  • Koulutusohjelmakohtaiset pääsyvaatimukset suoraan siitä korkeakoulusta, jonne olet hakemassa. Ole rohkeasti yhteydessä ja lähesty kohdekorkeakoulujen hakijapalveluita esimerkiksi sähköpostilla. 
  • Muiden opiskelijoiden kokemuksia ja hakuinfojen aikatauluja 

Opiskelun lisäksi ulkomaat voi olla vaihtoehto, jos lähdet esimerkiksi töihin paikallisiin, kansainvälisiin tai suomalaisiin yrityksiin tai esimerkiksi au pairiksi. Useat vapaaehtoistyöt ja järjestöt mahdollistavat ulkomaanjakson. Ulkomaille voi lähteä myös oppimaan kieltä ja matkustelemaan.  

Suomalaisten oppilaitosten kansainvälistymismahdollisuudet 

Voit tutustua haluamasi oppilaitoksen kansainvälistymismahdollisuuksiin ja tarkastaa esitarjolla olevia kieliopintoja, vaihto-opintomahdollisuuksia ja mahdollisuuksia tehdä harjoitteluja ulkomailla. Moni oppilaitos järjestää myös kansainvälisiä vierailijaluentoja ja kansainvälisiin teemoihin liittyviä opintoja. Lisäksi voit osallistua kansainväliseen toimintaan esimerkiksi kansainvälisenä tuutorina tai aineryhmän kansainvälisyysvastaavana. 

Kansainvälistyminen Eiran aikuislukiossa 

Tiesitkö, että Eiran aikuislukiossa voit aloittaa tai jatkaa kielten opiskelua. B3-kielinä tarjolla on tällä hetkellä espanja, saksa, ranska ja venäjä. Lisäksi voit suorittaa Kansainvälisyyden opintojakson, joka järjestetään uuden OPS:in mukaan omaan tahtiin -opiskeluna lukuvuonna 2021-2022.