Kaksoistutkinto

Eiran aikuislukio tarjoaa ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden kahden tutkinnon (ns. ammattilukio) samanaikaiseen suorittamiseen. Tällöin opiskelija on tutkinto-opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksessa ja aineopiskelijana aikuislukiossa. Kahden tutkinnon opiskelijaksi haetaan aina ammatillisen oppilaitoksen kautta.

Kaksoistutkinnoissa yhteistyötahojamme ovat Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos, Helsingin konservatorio ja Perho Liiketalousopisto. Yksittäisiä opiskelijoita on myös muista ammatillisista oppilaitoksista.

Kaksoistutkinto-opiskelijat tekevät Eiran aikuislukiossa sekä ylioppilaskirjoituksissa kirjoitettavien aineiden kursseja että ammatilliseen tutkintoon tarvittavia kursseja. Halutessaan opiskelijat voivat opiskella lukion koko oppimäärän tai täydentää tekemiään lukio-opintoja aikuislukion täydeksi oppimääräksi myöhemmin.

Ylioppilastutkinto yhdessä ammatillisen perustutkinnon kanssa oikeuttaa jatko-opintoihin kaikissa yliopistoissa ja korkeakouluissa, ilman lukion päättötodistusta.