Lukio verkossa

Voit suorittaa koko lukion tai yksittäisiä opintojaksoja Eiran aikuislukion verkkolukiossa. Opiskele kesken jääneet lukio-opinnot loppuun, täydennä aikaisempia opintoja tai aloita aivan alusta - meillä onnistut!

Erilaiset elämäntilanteet, asuinpaikkakunta tai opiskelutavoitteet - on erilaisia syitä valita ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu. Verkossa opiskelu on itsenäistä opiskelua ja se vaatii opiskelijalta itsekuria, itsensä johtamista, motivaatiota ja kykyä asettaa tavoitteita ja aikarajoja. Samalla se on antoisaa ja intensiivistä opiskelua silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Verkko-opetuksessa ei ole reaaliaikaisia oppitunteja, joille pitäisi osallistua, mutta opettaja neuvoo ja auttaa ajasta ja paikasta riippumattomin keinoin. Rohkeasti mukaan verkko-opintojaksoille opiskelemaan!

Opiskele koko lukion oppimäärä tai vain osia

Tarjoamme verkossa kaikki aikuislukion pakolliset opinnot, lähes kaikki lukion valinnaiset opinnot ja muita valinnaisia kuten johdanto- ja abiopintojaksoja. Kaikki verkko-opinnot ovat uuden opetussuunnitelman LOPS02021 mukaisia.

Tutustu verkko-opetustarjontaan

Lukion verkko-opetustarjonnan löydät lukion kotisivujen eira.fi/lukio opintotarjottimesta jokaisen jakson kohdalta tarjottimen oikeassa reunassa. Dokumentin lopussa on myös erillinen sivu mihin on listattu kaikki opintojaksot sekä niiden opettajat.

Kesän verkko-opetustarjonnan löydät kesäopetuksen sivustolta eira.fi/kesaopetus (tulevan kesän tarjotin julkaistaan aina maaliskuussa).

Verkko-opetuksen lisäksi Eirassa tarjotaan joitakin etä- ja hybridi-opetuksen ryhmiä, mihin liittyvät pakolliset oppitunnit tiettyihin aikoihin päivästä. Nämä löytyy opintotarjottimesta lähopetuksen puolelta.

Aloita opiskelu ilmoittautumalla Eiran aikuislukion opiskelijaksi


Koulutuksen järjestäjä: 

Oletko kiinnostunut täydentämään koulusi tarjontaa? Toisen koulun opiskelijat voivat osallistua Eiran verkko-opetukseen joko oman koulun maksamana tai omakustanteisesti. Ota yhteyttä ([email protected]) ja suunnitellaan tarpeitasi vastaava kokonaisuus.

 


Opiskelumateriaalia verkossa

Omaan tahtiin matematiikka ja fysiikka

Omaan tahtiin -verkkosivustolla on Eiran aikuislukion opettajien tekemät lukion matematiikan ja fysiikan oppimäärien avoimet ja ilmaiset materiaalit. Sivusto on tuotettu osittain OPH:n rahoituksella. Näitä materiaaleja käytetään Eiran matematiikan sekä fysiikan verkko-opetuksessa.

Sivustolta pääset sekä vanhan (2016) että uuden (2021) opetussuunnitelman mukaisiin opetusmateriaaleihin. Klikkaa tästä Omaan tahtiin -etusivulle.

Matematiikka

Matematiikan verkkokirjat lukioon kaikkien käytettäväksi. Verkkokirjoista löytyy teoria, esimerkit, esimerkkivideot ja tehtäviä.

Fysiikka

Tämän digimateriaalisarjan tarkoitus on tarjota fysiikan opetussuunnitelman sisällöt kaikkien käyttöön ilmaiseksi.

Media

Termejä

  • verkko-opetus: opiskelua missä ei ole reaaliaikaista opetusta eli tiettyihin kellonaikoihin sidottuja pakollisia oppitunteja. Opiskelu tapahtuu opiskelijalle sopivaan aikaan noudattaen opettajan antamia aikarajoja tehtävien palautukselle ja opettaja antaa niistä palautetta.
  • etäopetus: kuten lähiopetus eli oppitunnit järjestetään tiettyyn aikaan ja niille on osallistuttava mutta opetus järjestetään etänä opettajan valitsemalla etäopetusohjelmistolla.
  • Hybridiopetus: opetus järjestetään luokkahuoneessa mutta se välitetään reaaliaikaisesti verkkoon. Opiskelijat voivat osallistua tunneille joko koululla tai verkossa.