Opiskelijakortti ja oppilasnumero

Kun ilmoittaudut kouluun, saat toimistosta opiskelijakortin, jossa on oppilasnumerosi. Pidä kortti mukana koulussa. Tarvitset opiskelijanumeroa kun ilmoittaudut kursseille, teet kokeita, käyt toimistossa ja lainaat kirjoja. Opiskelijakortti on vain meidän koulua varten. Sitä ei voi käyttää tavallisena opiskelijakorttina.

Wilma

Wilma on järjestelmä,josta voit katsoa oman työjärjestyksen ja katsoa, miten opiskelusi on mennyt. Opinto-ohjaaja on yleensä ilmoittanut sinut valmiiksi kursseille. Wilmassa voit lähettää myös viestejä opettajalle. Wilma löytyy koulun nettisivulta kohdasta Palvelut peruskoululaisille. Tunnukset Wilmaan saat kun olet ilmoittautunut koulun opiskelijaksi. Muista salasanasi!

Moodle

Eiran aikuislukiossa opiskellaan paljon verkossa eli internetissä. Moodle on koulun oppimisympäristö. Siellä ovat tehtävät ja materiaalit.

Postia opettajalle tai opinto-ohjaajalle

Lähetä postia opettajalle Wilmassa pikaviestinä. Opettajien ja opojen sähköpostiosoite on [email protected]. Kun lähetät viestin, kerro millä kurssilla olet, mikä on koko nimesi ja mikä on oppilasnumerosi. Isolla Roobertinkadulla voit myös lähettää kirjepostia opettajille ja opinto-ohjaajille vahtimestarin kautta. Laivurinkadulla opettajien ja opinto-ohjaajien postilokerot ovat 1. kerroksessa toimiston ovien vieressä.

Jos yhteystiedot muuttuvat

Jos sinun osoite, puhelinnumero tai sähköpostiosoite muuttuvat, ilmoita asiasta toimistoon. Jos tunti joudutaan perumaan, saat yleensä tiedon tekstiviestillä, mutta vain jos puhelinnumero on oikein.

Peruskoulun opiskelijat eivät saa opintotukea. Heillä ei ole vakuutusta.

Matka-alennukset

Jos olet alle 30-vuotias, voit saada koulumatkoja varten opiskelija-alennuslipun. Opiskelun pitää olla kokopäiväopiskelua: vähintään 3 hyväksyttyä kurssia/jakso. Voit saada todistuksen alennusta varten toimistosta. Voit saada todistuksen vasta sitten kun olet osoittanut, että opiskelet meillä riittävästi.

Ruokailu

Laivurinkadulla ja Iso Roobertinkadulla kahvila-ravintola tarjoaa lounasta sekä muita kahvilatuotteita edullisesti koulupäivinä maanantaista torstaihin. Lounasaika on 11.00-14.00. 

Peruskoulun tutkinto-opiskelijat saavat koululta opiskelijalounaaseen oikeuttavan lounastarran rekisteröityessään opiskelijaksi.