Kotoutumiskoulutuksen suomen kielen lopputesti

Itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaitoa arvioimassa -hankkeessa kehitettiin kielitaidon arviointia aikuisten maahanmuuttajien suomenkielisessä kotoutumiskoulutuksessa laatimalla koulutuksen päättövaiheeseen opettajan tueksi testi, itsearviointiaineistoja ja palautteen antamisen materiaaleja itsenäisen kielenkäyttäjän taitotasoille B1–B2. Uusi B-tasojen lopputesti kattaa opetussuunnitelman mukaisesti kaikki kielitaidon osa-alueet: puhumisen, kirjoittamisen, luetun ymmärtämisen ja kuullun ymmärtämisen.

Testipiste-konsortiossa ovat olleet mukana hanketta koordinoivan Amiedun lisäksi Axxell, Edupoli ja Eiran aikuislukio. Testipiste sai hankkeelle Opetushallituksen erityisavustusta aikuisten maahanmuuttajien koulutuksen kehittämiseen. Hankkeen kesto oli 1.8.2015–31.12.2016.

Testipisteen laatimia kotoutumiskoulutuksen lopputestejä taitotasoille A2.1–B1.1 on käytetty kaikkialla Suomessa vuodesta 2012 alkaen. Testien käyttöönottokoulutuksia on ollut yli 20, ja niihin on osallistunut opettajia noin 80 organisaatiosta. Tällä hetkellä Testipisteen lopputestit ovat ainoa kotoutumiskoulutukseen valtakunnallisesti tarjolla oleva pitkälle validoitu testimateriaali. Lue lisää projektista

Tutustu lopputestiin Testipisteen sivuilla www.testipiste.eu.

YHTEISTYÖSSÄ