TUVA - Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Eiran aikuislukiossa voit suorittaa maksimissaan vuoden mittaisen tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA). Koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, joiden tavoitteena on vahvistaa osaamistaan ja opiskeluvalmiuksiaan ennen lukio- tai ammattiopintoja.

Kenelle?

TUVA-koulutus on tarkoitettu oppijoille, joilla

  • ei ole toisen asteen tutkintoa,
  • ja jotka syystä tai toisesta tarvitsevat valmentavaa koulutusta.

TUVA-koulutus on suunnattu sekä oppivelvollisille että aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ja/tai ohjauksellista tukea siirtyäkseen lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen.

TUVA-koulutuksen yleisenä tavoitteena on saavuttaa sellaiset opiskeluvalmiudet, joiden avulla opiskelija voi hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen koulutukseen ja suoriutua näistä opinnoista. Opiskeluvalmiuksilla voidaan tarkoittaa esimerkiksi opiskelu/tutkintokielen osaamista, soveltuvia opiskelutaitoja sekä elämänhallinnan taitoja. Lisäksi TUVA-koulutuksen aikana voi korottaa perusopetuksen arvosanoja, jos se on tarpeen halutun koulutuspaikan saamiseksi. Tämän lisäksi opiskelija voi suorittaa lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opintoja.

Eiran aikuislukion TUVA-koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti: 

  • Oppivelvollisille ja nuorille aikuisille
  • Hakijoille, jotka haluavat korottaa peruskoulun päättöarvosanoja
  • Hakijoille, jotka haluavat parantaa suomen kielen taitoja

Hae TUVA-koulutukseen

TUVA-koulutukseen haetaan Opintopolku-palvelussa.  

Jos olet suorittanut peruskoulun ulkomailla, hakemukseen täytyy liittää suomenkielinen käännös peruskoulun päättötodistuksesta ja todistus suomen kielen taitotasosta.

Voit hakea Eiran aikuislukion TUVAan jatkuvassa haussa 13.6.-14.8.: Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) - Opintopolku

Eiran aikuislukion lukuvuosi alkaa 19.8.2024. 

Tutustu TUVA-opintoihin Eirassa lukuvuonna 2024-25: Eiran TUVA 2024-25

Eiran aikuislukio tekee yhteistyötä SDO:n ja Taitotalon kanssa. Voit tutustua TUVA-ohjelmaan yhteistyökouluissamme: Suomen Diakoniaopisto (SDO) ja Taitotalo.

Lisätietoja

Hugh Fitzpatrick
apulaisrehtori
[email protected] / +358442557473