Omaan tahtiin -opiskelu

Omaan tahtiin Eirassa (matematiikka) -video

Omaan tahtiin opiskelu tarkoittaa, että oppiaineen opintojaksoja ei ole sidottu lukukausijakson kestoon vaan oppiaineen opintojaksoja voi suorittaa itselle sopivaan tahtiin. Jakson aikana voi opiskella yhden tai useamman opintojakson sisällöt tai jatkaa vaikeamman opintojakson opiskelua seuraaville jaksolle.

Opiskelun voi aloittaa itselle sopivasta opintojaksosta missä tahansa vaiheessa jaksoa. Opiskelu tapahtuu jokaisen omassa tahdissa. Opettaja ohjaa opiskelijoita henkilökohtaisesti, antaa materiaaleja ja harjoituksia.

Kun opintojakson asiat on käyty läpi, voit osallistua kokeeseen ja siirtyä opiskelemaan seuraavaa. Omaan tahtiin –opinnot on merkitty opintojaksotarjottimeen tähdellä (*), esimerkiksi ENA01-06*. 

Omaan tahtiin -opinnoissa läsnäolokäytännöt vaihtelevat aineittain. Pääsääntöisesti omaan tahtiin -opinnot on tarkoitettu opiskelijoille, jotka pystyvät osallistumaan tunneille. Opetusta on kerran tai kaksi kertaa viikossa oppiaineesta riippuen. Tunneille tarvitaan mukaan tietokone ja kuulokkeet.

Kokonaan etänä opiskeluun sopii parhaiten verkkokurssit.