Tervetuloa tutkinto-opiskelijaksi Eiran aikuislukioon

Lämpimästi tervetuloa tutkinto-opiskelijaksi Eiran aikuislukioon. 

Ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelija on tutkinto-opiskelija. Tutkinto-opiskelija suorittaa lukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon.

Huom! Jos olet ilmoittautunut Eiraan opiskelemaan yksittäisiä aineita tai korottamaan tai täydentämään ylioppilastutkintoa tai lukion päättötodistusta, olet aineopiskelija ja löydät opiskeluohjeet kohdasta aineopiskelu. Lisätietoa ja ohjausta saat myös aineopiskeluinfossa.

Lukuvuoden päivämäärät

Lukuvuoden keskeiset päivämäärät näet kootusti yllä olevasta lukuvuosikalenterista. LUKUVUODEN 2024-25 kalenteri on julkaistu!

LUKUVUODEN 2024-25 OPINTOTARJOTTIMEN ALUSTAVA VERSIO (muutokset mahdollisia)

Opintojakso- ja kurssitarjottimesta näet jaksojen ajankohdat sekä kursseille ja opintojaksoille ilmoittautumispäivämäärät. Ylioppilaskirjoitukset-välilehdeltä löydät ylioppilaskirjoituksiin liittyvät päivämäärät. Koulun muut tapahtumat löydät kohdasta Infot ja perehdytykset

Opintojen aloitus 

Syksystä 2021 alkaen lukion aloittavat uudet opiskelijat opiskelevat LOPS 2021 -opetussuunnitelman mukaisesti. Katso:Opinnot Eirassa/Opetussuunnitelma.  

Kun olet kirjautunut opiskelijaksi, osallistu alkuperehdytykseen. Perehdytyksessä saat tietoa Eiran opetusmuodoista, opintojen suorittamisesta sekä koulun käytänteistä. Näet perehdytysten ajat täältä: Infot ja perehdytykset 

Osallistu alkuperehdytyksen jälkeen henkilökohtaiseen alkuohjaukseen. Saat alkuohjausajan opinto-ohjaajalle kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Ennen alkuohjausaikaa aloita opintosuunnitelman hahmottelu Wilman lomakkeella Lukion opintosuunnitelma. 

Perehdy opintojen suorittamiseen Eiran aikuislukiossa kohdassa Opinnot Eirassa

Opoinfot

Voit osallistua tiistaisin klo 14.10-15.30 (pois lukien päättöviikot) järjestettäviin opoinfoihin, joissa saat ohjausta ja tietoa opintojen ja tulevaisuuden suunnitteluun, jatko-opintoihin sekä hyvinvointiin. Tutustu opoinfojen aiheisiin

Tulevaisuus

Toivomme, että opiskeluaikasi Eirassa on sinulle mahdollisuus oppia uutta, inspiroitua ja rakentaa rauhassa lukiopolkuasi sekä tulevaisuuden suunnitelmiasi. Uskalla tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja tutustua myös vähemmän tunnettuihin aloihin. Tavoitteena on, että saat vahvistettua  tulevaisuuden suunnitelmiasi lukio-opintojen aikana. Löydät lisätietoa kohdasta Hakutietoa.

Voit käyttää tulevaisuuden suunnittelun apuna Tulevaisuusmatka-tehtäväsivustoa.

 

Hyvinvoiva opiskelija

Hyvinvointi opiskeluaikana on opiskelun perusta. Oman hyvinvoinnin ylläpidosta ja sen haasteista, voimavaroista, vahvuuksista, ajanhallinnasta sekä esimerkiksi arjen ja opiskelujen yhdistämisestä löydät kohdista Hyvinvoiva opiskelija ja Oppimisen tuki.

Ajanvaraus

Voit varata henkilökohtaisen ajan opinto-ohjaajalle, erityisopettajalle, psykologille tai terveydenhoitajalle, kun tarvitset henkilökohtaista ohjausta, tukea ja keskusteluapua opintoihin, opintojen suunnitteluun, oppimisen tukeen ja hyvinvoinnin haasteisiin tai terveydellisiin asioihin. 

Opintojen päättäminen, väliaikainen keskeyttäminen tai eroaminen

Valmistumiseen ja opintojen päättämiseen löydät lisätietoa kohdasta Opintojen päättäminen