Varaa aika opinto-ohjaajalle: 

Opinto-ohjaajat auttavat lukio-opintojen, ylioppilaskirjoitusten ja jatko-opintojen suunnittelussa, oman tulevaisuudenalan pohtimisessa sekä oman elämäntilanteen ja opintojen yhdistämisessä.  

Lukion opot vastaanottavat opiskelijoita ilman ajanvarausta ma-to ruokavälitunnilla klo 11.50-12.30 Laivurinkadun toimipisteessä 1. kerroksessa. 

Lisätietoa muista ohjauspalveluista: Oman tulevaisuuden suunnittelu

TUVAn opinto-ohjaaja

Varaa aika erityisopettajalle:

Erityisopettajat auttavat opiskelijoita löytämään itselle sopivat opiskelutavat ja kehittämään omia opiskelutaitoja. Erityisopettajat ohjaavat erityisjärjestelyjen hakemisessa. Tarvittaessa opiskelija saa ohjausta siihen, miten voi hyödyntää koulun tarjoamia tukitoimia. 

Varaa aika terveydenhoitajalle: 

Terveydenhoitaja huolehtii määräaikaisten terveystarkastusten toteuttamisesta, terveysneuvonnasta sekä akuutisti sairastuneiden hoidosta ja ohjaamisesta muun terveydenhuollon pariin.  

Yo-opintosihteeri 

Yo-opintosihteeri auttaa yo-kirjoituksiin ja valmistumiseen liittyvissä käytännön asioissa sekä tarkistaa yo-tutkinnon korottajien ja täydentäjien ilmoittautumiset ylioppilaskirjoituksiin.  

Yhteydenotot sähköpostilla [email protected] tai Wilma-viestillä. 

Kuraattori

Kuraattori auttaa ja tukee opiskelijoita erilaisissa elämäntilanteissa. Voit varata kuraattorille ajan, kun haluat keskustella luottamuksellisesti mieltäsi painavista asioista. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi opiskeluun, ihmissuhteisiin, talouteen, asumiseen tai itsenäistymiseen liittyvät asiat.

Varaa aika psykologille:  

Lukiopsykologit antavat keskustelutukea mielenterveyteen, toimintakykyyn ja tunne-elämään liittyvissä asioissa. Psykologille hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi opiskelun ja yksityiselämän eri haasteet, stressi, ahdistus, masennus tai opiskelua hankaloittava uupumus tai vaikea elämäntilanne. Psykologi kartoittaa opiskelijan elämäntilannetta ja tuen tarvetta. Tarvittaessa psykologi ohjaa opiskelijan muun auttavan tahon piiriin. 

Psykologi ottaa vastaan joko toimipisteellään Pasilassa (Opastinsilta 8B) tai voit varata ajan etävastaanotolle. Psykologin tapaamiset ovat luottamuksellisia ja opiskelijalle maksuttomia. Vastaanottoajan voi varata joko kalenterista tai ottamalla psykologiin yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä. Ajan voi varata myös yhdessä koulun työntekijän kanssa.