Opintojen suunnittelu

Aikuislukiossa olet itse vastuussa opintojen suunnittelusta. Aluksi kannattaakin käyttää hetki aikaa opintojen suunnitteluun olitpa tutkinto- tai aineopiskelija. Opintoja aloitettaessa on hyvä pohtia niin opintojen etenemisjärjestystä tutkinnon suorittamisen osalta kuin realistisen opiskeluaikataulun laatimista. 

Perehdytys

Jokainen Eiran aikuislukion uusi opiskelija osallistuu opintojen alussa uuden opiskelijan perehdytykseen

Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmasta löydät aikuislukion opiskelun tavoitteet sekä aineittain että kursseittain. Lukiossa on tällä hetkellä voimassa kahdenlaisia kursseja; vanhan (LOPS 2016) opetussuunnitelman mukaisia sekä uuden, nyt syksyllä 2021 (LOPS 2021)  voimaan tulleen opetusuunnitelman opintojaksoja.

Opintojen ohjaus verkossa opiskelevalle

Lukiotutkinnon suorittaja

Verkossa lukiotutkintoa suorittavalla on käytössään Eiran aikuislukion tutkinto-opiskelijan palvelut. Jos siirryt toisesta lukiosta jatkamaan opintoja tai olet jo suorittanut lukio- tai ammattitutkinto-opintoja, selvitä opinto-ohjaajan kanssa aikaisempien opintojesi soveltuvuus tutkintoon liitettäväksi.

Tutkinto-opiskelijoilla on oma opinto-ohjaaja, joka auttaa opintojen suunnittelussa, tukee opintojen aikana ja jonka puoleen opiskelija voi kääntyä opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Opinto-ohjaaja auttaa myös jatko-opiskelusuunnitelmissa ja uranvalinnan pohtimisessa. Yksittäisillä kursseilla voi pyytää apua kurssin opettajalta.

Lue lisää tutkinto-opintojen suunnittelusta täältä.

Aineopiskelija

Aineopiskelijoille on tarjolla ohjausta ja neuvontaa pääosin aineenopiskelijan etäinfoissa, joissa perehdytään juuri aineopiskelijoita askarruttaviin kysymyksiin. Jos täydennät nykyisiä opintojasi yksittäisillä kursseilla/aineopinnoilla, huolehdi kurssien sisältöjen hyväkiluvusta opintoihisi sekä että kurssi voidaan lisätä omaan kurssiohjlemaasi.

Aineopiskelijan ohjeet löydät täältä.