Opiskelijan sähköiset sovellukset: Wilma, Moodle ja Microsoft Office 

Wilma 

Opiskelija saa Wilman tunnukset sähköpostiin, kun ilmoittautuminen Eiraan on käsitelty. Jos tunnukset eivät toimi, kannattaa laittaa sähköpostia [email protected]

Wilmassa laaditaan opintosuunnitelma, ilmoittaudutaan kursseille, opintojaksoille ja ylioppilaskirjoituksiin.  Wilmassa myös tiedotetaan ajankohtaisista asioista. Opettajat, omaopot, omaopet, erityisopettajat ja apulaisrehtorit ovat tavoitettavissa Wilman pikaviesteillä. Verkkokurssien kurssiavaimet toimitetaan Wilman pikaviestinä. Omat yhteystiedot on tärkeää pitää Wilmassa ajantasalla. 

Moodle 

Lukion opinnoissa käytetään virtuaalisena oppimisalustana Moodlea. Moodleen pitää itse luoda tunnus ja tämä onnistuu Moodlen etusivulta. Tunnus kannattaa luoda heti opintojen alussa. 

Microsoft Office -ohjelmat  

Opiskelijalla on opiskeluaikana käytössä Microsoft Officen selainversion ohjelmat (esim. Sähköposti, Word, Excel, PowerPoint ja OneNote). Kirjaudu osoitteessa: microsoft365.com

Ensimmäisellä kerralla kirjautuessa tunnus on: [email protected]Salasana löytyy sähköpostista, jonka saa kirjautuessa Eiran aikuislukion opiskelijaksi. 

Opiskelijan sähköposti on muotoa: [email protected] 

Tietokoneet ja langaton verkko 

Tietokoneet 

Opiskelijalla tulee olla käytössään opintoja varten oma kannettava tietokone. Tietokonetta tarvitaan kaikilla opintojaksoilla. Tablettia tai älypuhelinta voi käyttää opiskelun tukena muuten. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat voivat saada koululta käyttöön tietokoneen opintojen ajaksi.  

Langaton verkko

Opiskelijat voivat käyttää koulun tiloissa langatonta opiskelijaverkkoa omilla laitteillaan. Langattoman verkon ja koulun tietokoneiden tunnukset löytyvät Wilman lomakkeelta Henkilötiedot ja kirjoillaolo. 

Tekninen tuki 

Jos tarvitset teknistä apua, voit osallistua IT-pajaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14.10-15.30 tai laittaa viestiä [email protected]  

IT-paja & ITot-kurssi (omaan tahtiin -kurssi) ma/ke klo 14.10-15.30. Tule tunnille, jos tarvitset apua tietokoneen käytössä. Voit saada apua yksittäiseen ongelmaan. Tarvittaessa IT-opettaja voi myös suositella sinulle sopivaa IT-kurssia.