URHEA-opiskelijat

Eiran aikuislukio on mukana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli URHEAn toiminnassa ja on sitoutunut urheiluakatemian tavoitteiden mukaisesti tukemaan urheilijoiden opiskelua kaikin tavoin.

Eiran aikuislukion monipuolinen opiskelutarjonta ja joustavat opiskelumuodot helpottavat urheilijoiden lukio-opiskelua. Opiskelijat voivat koota opintosuunnitelmansa laajasta tarjonnasta lähi-, verkko- ja omaan tahtiin -opinnoista ja siten sovittaa ne harjoitus- ja kilpailuaikatauluihin.  Opintoja on tarjolla myös kesällä. Eiran opinto-ohjaaja ohjaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimisessa. Ohjausajan voi varata heti kouluun kirjautumisen jälkeen.

Eiran urheilijaopiskelijat eivät ole automaattisesti URHEAn jäseniä, joten tarkista kuulumisesi Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEAn kotisivujen kautta. Voit hakea jäsenyyttä Eiraan kirjautumisen jälkeen, mikäli siitä on sinulle urheilijana iloa ja tukea. Hae URHEAan tästä.URHEA on tarkoitettu kansainvälisellä tasolla oleville ja sinne pyrkiville peruskoulun päättäneille urheilijoille. Urheilijat hakevat Akatemiaan joko suoraan itse tai lajiliiton kautta. Toisen asteen urheiluoppilaitoksissa valmennusstatuksella opiskelevat ovat automaattisesti Urhean listoilla.

Jos olet alaikäinen, kirjoita tilanteestasi ensin selvitys opinto-ohjaajalle. Selvityksessä pitäisi tulla esille millä tasolla urheilet, millaisia tavoitteita sinulla on urheilun ja opiskelun suhteen ja miksi haluaisit aloittaa opinnot Eiran aikuislukiossa. Jos olet toisessa koulussa, kerro, kuka sinua siellä ohjaa, niin voimme olla yhteydessä sinuun ja opinto-ohjaajaasi. Lähetä selvitys sähköpostilla opinto-ohjaaja Minna Dallynille, [email protected]. Sinuun otetaan sen jälkeen yhteyttä.

   

[Klikkaa kuvaa]

Muut ammattimaisesti harrastavat / liikkuvassa tai epäsäännöllisessä ammatissa työskentelevät

Huippu-urheilijoiden lisäksi Eiran aikuislukion joustavia, henkilökohtaisesti räätälöityjä opinto-ohjelmia voivat hyödyntää monet muutkin ammattimaisesti harrastavat, esimerkiksi muusikot ja tanssijat. Osa opiskelijoista suorittaa kaksoistutkintoa (Helsingin konservatorio ja Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos).

Lisätietoa ja ohjausta omien opintojen suunnitteluun saa opinto-ohjaajilta.