Opintoihin ilmoittautuminen

Aineopiskelijana sinulla on käytettävissäsi koko Eiran aikuislukion opintotarjonta. Löydät ajantasaisen opintotarjottimen eira.fi/lukio -sivulta.

Opintojaksoille ilmoittaudutaan jaksoittain. Näet aineopiskelijoiden ilmoittautumisajan opintojaksotarjottimesta. 

Jos olet kirjoilla vain Eiran aikuislukiossa, ilmoittaudu Wilman opintotarjottimella. Jos olet kirjoilla myös toisessa oppilaitoksessa, tee ilmoittautuminen opintojaksoille täyttämällä uudelleen aineopiskelijan ilmoittautumislomake

Opintojen suunnittelu

Opintojen alussa voit tehdä Wilman Opintosuunnitelma-lomakkeelle itsellesi jaksoittaisen opiskelusuunnitelman. Jaksoittainen opintojaksomäärä kannattaa mitoittaa oman elämäntilanteen ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Aikuislukio-opiskelun päätoiminen opiskelutahti on 8-10 opintopistettä (op) / jakso. Oikein mitoitettu opintosuunnitelma edistää parhaiten opintojasi. Vahvista tarvittaessa pohjatietojasi ja aloita pitkien ja haasteellisten aineiden opiskelu ajoissa. 

Näet oppiaineiden sisältämät opinnot Wilman Opinnot-välilehdeltä ja Wilman opintotarjottimesta. Opinnot-välilehdeltä näet omat suoritustietosi.

Opintotarjotin

Suunnittelun apuna kannattaa käyttää eira.fi/lukio -sivulla olevaa koko lukuvuoden opintotarjotinta. Tarjottimessa näkyvät lukuvuoden lähi-ja verkko-opetuksen opintojaksot sekä päättöviikon opetusaikataulu. Sama tieto löytyy myös Wilman kurssitarjottimista. 

Ota jaksokohtaista aikataulua suunnitellessasi huomioon myös päättöviikon aikataulu. Merkittyjen aikojen lisäksi ei yleensä ole mahdollista järjestää erillisiä kokeita. Jos joudut tekemään kaksi koetta samalla kerralla, saat 40 minuuttia lisäaikaa kokeiden suorittamiseen.

Tutustu eri opetusmuotoihin