Opiskeluterveydenhuolto Eiran aikuislukiossa

Opiskelijaterveydenhuolto

Koko peruskoulua suorittavat opiskelijat kuuluvat Helsingin kaupungin järjestämän opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Koulun terveydenhoitaja, koulukuraattori ja koulupsykologi ottavat vastaan koulun opiskelijoita etävastaanottona. Lue lisää ja varaa aika alla olevista linkeistä:

Opiskeluhuolto

Koulussa toimii moniammatillinen opiskeluhuoltoryhmä (OHR), johon kuuluvat koulupsykologi, kuraattori, erityisopettaja, opinto-ohjaajat, terveydenhoitaja ja johdon edustajana apulaisrehtori.

Tavoitteena on edistää opiskelijoiden ja koko kouluyhteisön hyvinvointia ja auttaa niitä tutkintotavoitteisia opiskelijoita, joilla on ongelmia koulunkäyntiin liittyvien asioiden kanssa.

Moniammatillinen työryhmä kootaan tarvittaessa opiskelijan luvalla hänen tarpeidensa mukaan, mikäli asia vaatii useamman toimijan osaamista. Opiskelija tai alaikäisen opiskelijan huoltaja voi ottaa suoraan yhteyttä opiskeluhuoltoryhmän jäseniin. Muista, että koko koulu välittää! 


Ajankohtaista tietoa

Terveydenneuvontapuhelin vastaa sairaanhoitoa ja terveyspalveluja koskeviin kysymyksiin ympäri vuorokauden numerossa 09 310 10023. 


(1.6.2021) Mistä saan apua kesällä? Mitä kesällä voisi tehdä?

Koulun loma-aikana myös opiskelijahuollon väki lomailee. Kuraattori Kaisa Peltonen on lomalla 8.7.-4.8. ja pyskologi Nella Siren 30.6.-1.8. Terveydenhoitaja on koululla kesän aikana kolmena (3) päivänä viikossa.

Mistä sitten saat apua kesällä, jos jotain sattuu ja tapahtuu? Entä eikö kesällä ole mikään paikka auki, mitä voi tehdä? Tutustu opiskelijahuollon kesälomaohjeeseen: KESÄLOMA 2021

(15.4.2021) Peruskoulun ja LUVAn uusi psykologi on Nella Siren

Katso tästä ohjeet vastaanotolle: koulupsykologi

(30.3.2021) Terveydenhoitaja kevään ajan opiskeluterveydenhuollon keskitetyssä palvelupisteessä, (Mechelininkatu 46 A, 4. krs.)

Terveydenhoitajan tavoitat kevään aikana opiskeluhuollon keskitetystä palvelupisteestä. Terveydenhoitajalle voit varata ajan numerosta 040 662 4166.

Opiskeluhuollon keskitetyssä toimipisteessä ovat seuraavat terveydenhoitajan palvelut: 

 • rokotukset
 • tuki mielenterveyskysymyksissä
 • raskauden ehkäisypalvelut ja jälkiehkäisy tarvittaessa
 • kiireelliset tartuntatautiselvitykset 
 • puolustusvoimien kutsuntaterveystarkastukset ja uudelleen terveystarkastettavaksi määrätyt
 • kiireelliset kontrollit
 • terveystarkastukset mahdollisuuksien mukaan

(30.3.2021) Nuorten Chatti

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiin saa yhteyden myös Nuorten Chatti –palvelun kautta. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille, myös Helsingissä opiskeleville ulkokuntalaisille 16–29 -vuotiaille nuorille. Palvelu on avoinna arkisin klo 12–15. 

Chatissa nuoria palvelevat sekä sosiaali- että terveysalan ammattilaiset. Nuori voi matalalla kynnyksellä kysyä mieltään askarruttavista asioista, kuten omasta terveydestään, mielenterveysasioista, päihteistä ja kiusaamisesta sekä myös työhön, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Lisäksi nuori voi halutessaan vain aloittaa keskustelun ilman tiettyä aihetta.

Nuorten chatissa nuori pääsee keskustelemaan tilanteestaan ammattilaisen kanssa ja tarpeen vaatiessa mietitään nuorelle yhdessä hänelle sopiva palvelu.

Chatti löytyy osoitteesta: www.hel.fi/nuoret

(8.2.2021) Kun psykologin ajat ovat täynnä, mutta tarvitset heti apua 

Omasta terveyskeskuksesta saa apua erilaisissa kriisitilanteissa ja mielenterveyspulmissa. Helsingissä on myös muita matalan kynnyksen mielenterveys- ja kriisipalveluja tarjoavia toimijoita, joihin voi ottaa yhteyttä suoraan ilman lähetettä.

MIEPPI

Mieppi on matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu, joka on tarkoitettu Helsingissä asuville aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille. Palvelut ovat helsinkiläisille maksuttomia. Mieppi toimii Kalasatamassa ja Myllypurossa. Ota yhteyttä Mieppiin, jos sinulla on esimerkiksi elämäntilanteeseen tai mielenterveyteen liittyviä huolia ja toivot keskustelutukea ja ohjausta.

NUORISOASEMA

Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveydenhäiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen. Apua voi hakea myös liialliseen ajankäyttöön netissä. Palvelut on tarkoitettu myös nuorten vanhemmille. Hoitoon voi hakeutua tulemalla päivystykseen (tai lähetteellä). Nuorisoaseman toimipiste sijaitsee Hakaniemessä.

NUORTEN KRIISIPISTE

Nuorten kriisipiste tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua 12-29 -vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille ja nuorten perheille. Ota yhteyttä, jos sinulla on huolia ja toivot luottamuksellista keskustelutukea itsellesi tai yhdessä kumppanisia kanssa. Et tarvitse lähetettä, sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen ja voit asioida halutessasi myös anonyymisti. Ammattiauttajien kanssa voit puhua mistä tahansa sinulle tarkeästä aiheesta. Varaa puhelinaika nettisivuilta. 

KRIISIKESKUSVERKOSTO

Ota yhteyttä kriisikeskukseen, jos sinä tai läheisesi tarvitset tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Palvelut ovat maksuttomia ja voit halutessasi asioida nimettömänä. Katso eri paikkakuntien kriisikeskukset täältä. 

KRIISIPUHELIN

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä tehtävään valitut, koulututetu vapaaehtoiset heidän tukeminaan. Lue lisää.

 • 09 2525 0111 / suomenkielinen (24/7)
 • 09 2525 0112 / ruotsinkielinen
 • 09 2525 0113 / arabiankielinen (myös englanti)

HELSINGIN KAUPUNGIN KRIISIPÄIVYSTYS

 • 09 310 44 222 (24/7)

NETTILINKKEJÄ TUTUSTUTTAVAKSI

www.mielenterveystalo.fi

Tietoa ja omahoito-oppaita mielenterveydestä, suunnattu sekä nuorille että aikuisille.

www.nyyti.fi

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen.


Alle 25-vuotiailla opiskelijoilla on mahdollisuus saada ilmainen ehkäisy vuodeksi.

Kysy lisää terveydenhoitajalta.