Ajankohtaista

Katso kaikki uutiset

Hae nyt peruskouluun ja suomen kielen kursseille milloin vain vuoden aikana

Yleinen24.1.2021

Uudistimme aikuisten peruskoulun ja suomen kurssien hakuprosessiamme. Nyt opiskelemaan voi hakea milloin vain vuoden aikana.

Hae peruskouluun

Eiran aikuislukion perusopetus maahanmuuttajataustaisille tarjoaa hyvät perustaidot suomalaiseen yhteiskuntaan ja jatko-opintoihin. Tutkintotavoitteinen peruskoulu on suunnattu niille, jotka tarvitsevat suomalaista päättötodistusta ja perustaitoja työhön tai jatko-opintoja varten.

Aikuisten perusopetuksessa voi myös vahvistaa suomen kielen taitoa, jotta voi päästä eteenpäin oman maan koulutodistuksella. Suomen kielen opiskelun voi aloittaa alkeista, ja siksi aikuisten perusopetus sopii erinomaisesti ensimmäiseksi opiskelupaikaksi heti Suomeen tulon jälkeen. 17-25 -vuotiaat ovat opiskelupaikkoja jaettaessa etusijalla, mutta paikkatilanteen ja yksilöön perustuvan harkinnan perustella opiskelija voi olla myös yli 25-vuotias.

Peruskouluun voi nyt joulukuun alusta alkaen hakea milloin vain vuoden aikana. Kutsumme hakijoita tasotestiin jatkossa kuusi kertaa vuodessa (elo-, syys-, marras-, tammi-, maalis- ja kesäkuussa). Opiskelun voi aloittaa viisi kertaa vuodessa aina opiskelujaksojen vaihtuessa (elo-, loka-, joulu- helmi- ja huhtikuussa), jos sopivalla kurssilla on vapaita paikkoja.

Peruskouluun haetaan vain Eiran aikuislukion kotisivulla olevan hakulinkin kautta sähköisesti. Hakulomake ja lisätietoa perusasteen opinnoista löytyy koulun kotisivuilta osoitteesta: eira.fi/peruskouluun. Hakulomakelinkki löytyy kohdasta ”Hae peruskouluun”.

Hae suomen kielen kursseille

Suomen kieltä voi opiskella Eirassa myös aineopiskelijana. Eiran aikuislukion valikoimassa on kursseja alkeistasolta A0 alkaen; tarjoamme myös taitotasoa, joka ylittää kotoutumiskoulutuksessa
saavutetun taitotason eli tasoja B1.1 – B1.2.  

Aikuislukion suomen kurssit etenevät intensiivisesti eivätkä siksi sovellu hitaan polun suosituksen saaneille. Akateemisesti koulutetuille ne sopivat erinomaisesti. Kurssit sopivat myös joustavaan opiskeluun työn ohessa. Aineopiskelu on maksullista.

Voimme tarjota kurssipaikkaa hakijoille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisessa koulutuksessa korkea-asteella (AMK tai yliopisto). Valitettavasti edelleenkään emme voi ottaa opiskelijoiksi hakijoita, joilla on tutkintotavoitteinen opiskelupaikka toisessa peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa.

Suomen kielen kursseille haetaan vain koulun kotisivulla olevan hakulomakkeen kautta. Suomen kielen kurssien hakulomake löytyy osoitteesta eira.fi/suomenkurssit ja eira.fi/finnishcourses

Tervetuloa opiskelemaan!